"Maljković je mojster svojega dela"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Domen Lorbek je bil izbran za vprašanja medijev ob prostem dnevu. Branilec, v zadnji sezoni član Krke, sicer igra odlično na domačem evropskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Kako bi ocenili prvi del tekmovanja na tem evropskem prvenstvu (EP)?

Lahko smo zadovoljni s prikazanim v prvem delu. Morda nam je lahko žal za tekmo s Hrvaško, a če bi nam kdo prej ponudil, da bomo prenesli tri točke, bi to takoj podpisali. Kar se mene tiče, so te tekme že pozabljene. Velike ekipe imajo slab spomin. V drugem delu so vse ekipe premagljive, a moramo gledati nase, igrati obrambo vseh 40 minut, kot smo jo proti Španiji, in tako se nam ni treba nikogar bati.

Kakšna je vaša napoved za drugi del, v katerem bodo vaši tekmeci Italijani, Grki in Finci?

Dokazali smo, da lahko vsakogar premagamo, a tudi izgubimo lahko z vsakim. Če bomo delali tiste reči, v katerih smo najboljši, če bomo držali skupaj, bo prišel tudi rezultat.

Na zadnjih tekmah igrate odlično. Kaj je vzrok za vaše dobre predstave? Je lažje igrati v reprezentanci kot v klubu?

Božidar Maljković je mojster svojega dela. Imam njegovo zaupanje in zelo sem vesel, da je tako. To se kaže tudi na mojih predstavah. Samozavest pride z dobrimi treningi, soigralci mi popolnoma zaupajo. Ob pripravljalnih tekmah sem se nekoliko izboljšal v formi in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju.

Ritem je naporen. Kako boste izkoristili dva prosta dneva?

Vsekakor bi bilo dobro, če bi imeli več premora. A tako je. Dva prosta dneva je treba izkoristiti za obnovitev moči in pripravo na naslednje tekme. Ta dva dneva sta pomembna tako v duševnem kot telesnem smislu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.