Šport
16 ogledov

"Maljković je mojster svojega dela"

Domen Lorbek Saša Despot
Domen Lorbek je bil izbran za vprašanja medijev ob prostem dnevu. Branilec, v zadnji sezoni član Krke, sicer igra odlično na domačem evropskem prvenstvu.

Kako bi ocenili prvi del tekmovanja na tem evropskem prvenstvu (EP)?

Lahko smo zadovoljni s prikazanim v prvem delu. Morda nam je lahko žal za tekmo s Hrvaško, a če bi nam kdo prej ponudil, da bomo prenesli tri točke, bi to takoj podpisali. Kar se mene tiče, so te tekme že pozabljene. Velike ekipe imajo slab spomin. V drugem delu so vse ekipe premagljive, a moramo gledati nase, igrati obrambo vseh 40 minut, kot smo jo proti Španiji, in tako se nam ni treba nikogar bati.

Kakšna je vaša napoved za drugi del, v katerem bodo vaši tekmeci Italijani, Grki in Finci?

Dokazali smo, da lahko vsakogar premagamo, a tudi izgubimo lahko z vsakim. Če bomo delali tiste reči, v katerih smo najboljši, če bomo držali skupaj, bo prišel tudi rezultat.

Na zadnjih tekmah igrate odlično. Kaj je vzrok za vaše dobre predstave? Je lažje igrati v reprezentanci kot v klubu?

Božidar Maljković je mojster svojega dela. Imam njegovo zaupanje in zelo sem vesel, da je tako. To se kaže tudi na mojih predstavah. Samozavest pride z dobrimi treningi, soigralci mi popolnoma zaupajo. Ob pripravljalnih tekmah sem se nekoliko izboljšal v formi in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju.

Ritem je naporen. Kako boste izkoristili dva prosta dneva?

Vsekakor bi bilo dobro, če bi imeli več premora. A tako je. Dva prosta dneva je treba izkoristiti za obnovitev moči in pripravo na naslednje tekme. Ta dva dneva sta pomembna tako v duševnem kot telesnem smislu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.