Maljković: Kdo je ta Milojević?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski selektor je bil po tekmi s Hrvaško jezen na nekatere sodniške odločitve. "Sojenje ni bilo na nivoju," meni Božidar Maljković.
Oglej si celoten članek

"Na tekmi proti Gruziji smo se lahko pripravili na consko obrambo. Imeli smo prednost, a smo jo v dveh, treh minutah izpustili iz rok. Slabo smo napadali. Posebej bi opozoril na makedonskega sodnika, ki je v zadnjih minutah naredil številne napake. Kdo je sploh ta Aleksandar Milojević? Sojenje res ni bilo na nivoju," je po tekmi s Hrvaško dejal selektor Božidar Maljković in novinarjem naštel nekaj sumljivih situacij.

Sojenja se je dotaknil tudi Goran Dragić, ki je sicer menil, da so bili Hrvati natančnejši in bolj zbrani v odločilnih trenutkih. "Tekma je bila težka za obe strani. Skupno smo sicer imeli več skokov, vendar smo slabo skakali v odločilnih trenutkih. V podaljšku so zadevali trojke, in to jim je prineslo zmago. Zdaj se moramo vrniti na zmagovalno pot. Ne razumem nekaterih sodniških odločitev."

Slovenski košarkarji bodo zadnji dan tekem v prvem skupinskem delu sicer držali pesti za Čehe, ki se bodo pomerili s Hrvaško. Ta še vedno lahko ostane brez napredovanja, če Slovenija užene Poljsko, sami pa izgubijo s Češko. "Imeli smo nekaj padcev na začetku druge in tretje četrtine, a smo v zadnjih minutah zaigrali, kot znamo. Zmaga je pomembna, vendar pa je vse odvisno od tekme s Češko. Če izgubimo, se bo naša pot končala," je prepričan hrvaški as Bojan Bogdanović. Če bi zmagala Češka, bi Slovenija v naslednji krog prenesla štiri točke, če bi slavila Hrvaška, pa bi imele Slovenija, Španija in Hrvaška pred drugim delom po dve točki. Zaradi boljše razlike v koših bi bila na vrhu španska reprezentanca, Slovenija druga, Hrvaška pa tretja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 04:36 10. September 2013.

    Selektorji na ić so za naše ekipne športe zanič.?Našim je pod Zdovcem pred leti le za las ušla medalja.?Tudi v …

  • 16:22 9. September 2013.

    Ko je našim šlo že za nohte, so tudi trojke metali mimo, pa nima sodnik nič s tem...Ne rečejo zastonj …

  • 13:10 9. September 2013.

    ne bdite bedaki in puste selektorja pa njegove pri miru...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.