Šport
16 ogledov

Maljković: Kdo je ta Milojević?

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Maljković Dragić Potočnik Begić Saša Despot
Slovenski selektor je bil po tekmi s Hrvaško jezen na nekatere sodniške odločitve. "Sojenje ni bilo na nivoju," meni Božidar Maljković.

"Na tekmi proti Gruziji smo se lahko pripravili na consko obrambo. Imeli smo prednost, a smo jo v dveh, treh minutah izpustili iz rok. Slabo smo napadali. Posebej bi opozoril na makedonskega sodnika, ki je v zadnjih minutah naredil številne napake. Kdo je sploh ta Aleksandar Milojević? Sojenje res ni bilo na nivoju," je po tekmi s Hrvaško dejal selektor Božidar Maljković in novinarjem naštel nekaj sumljivih situacij.

Sojenja se je dotaknil tudi Goran Dragić, ki je sicer menil, da so bili Hrvati natančnejši in bolj zbrani v odločilnih trenutkih. "Tekma je bila težka za obe strani. Skupno smo sicer imeli več skokov, vendar smo slabo skakali v odločilnih trenutkih. V podaljšku so zadevali trojke, in to jim je prineslo zmago. Zdaj se moramo vrniti na zmagovalno pot. Ne razumem nekaterih sodniških odločitev."

Slovenski košarkarji bodo zadnji dan tekem v prvem skupinskem delu sicer držali pesti za Čehe, ki se bodo pomerili s Hrvaško. Ta še vedno lahko ostane brez napredovanja, če Slovenija užene Poljsko, sami pa izgubijo s Češko. "Imeli smo nekaj padcev na začetku druge in tretje četrtine, a smo v zadnjih minutah zaigrali, kot znamo. Zmaga je pomembna, vendar pa je vse odvisno od tekme s Češko. Če izgubimo, se bo naša pot končala," je prepričan hrvaški as Bojan Bogdanović. Če bi zmagala Češka, bi Slovenija v naslednji krog prenesla štiri točke, če bi slavila Hrvaška, pa bi imele Slovenija, Španija in Hrvaška pred drugim delom po dve točki. Zaradi boljše razlike v koših bi bila na vrhu španska reprezentanca, Slovenija druga, Hrvaška pa tretja.

Komentarjev 7
  • Scott 04:36 10.september 2013.

    Selektorji na ić so za naše ekipne športe zanič.?Našim je pod Zdovcem pred leti le za las ušla medalja.?Tudi v nogometu smo pod Stojanovićem nazadovali sedaj, ko se je vrnil Katanec pa nam gre takoj bolje, a žal prepozno.?Sagadin in/ali ...prikaži več Zdovc; kje sta?Takrat zagotovo zaigrata tudi Beno in Erazem (naša najboljša igralca).?

  • feferon 16:22 09.september 2013.

    Ko je našim šlo že za nohte, so tudi trojke metali mimo, pa nima sodnik nič s tem...Ne rečejo zastonj počasi se daleč pride...

  • vico 13:10 09.september 2013.

    ne bdite bedaki in puste selektorja pa njegove pri miru...