Mamić: Dinamo, domovina in jaz pod pritiskom

Foto: Profimedia
Hrvaško tožilstvo je sprožilo novo preiskavo proti zloglasnemu Zdravku Mamiću.
Oglej si celoten članek

Novo preiskavo proti Zdravku Mamiću je hrvaško tožilstvo sprožilo zaradi suma, da je oškodoval Dinamo Zagreb za najmanj 2,6 milijona evrov. Mamića bremenijo, da je z Dinamovega računa v neimenovani avstrijski banki dvignil približno 2,5 milijona evra, določeni znesek pa je prenesel na svoj in bratov račun.

Zagrebško državno tožilstvo bremeni Mamića kot nekdanjega izvršnega podpredsednika in član uprave Dinama, zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju med letoma 2004 in 2007. Kazensko ovadbo proti Mamiću je vložila hrvaška davčna uprava, tožilstvo pa je dobilo informacije tudi na temelju mednarodnega pravnega sodelovanja.

Hrvaško tožilstvo se je dokopalo do informacij, da je Mamić "brez resničnega in pravnega temelja z računa v avstrijski banki dvignil nekaj več kot 2,5 milijona evrov v gotovini, določeni znesek pa je nakazal na svoj in bratov račun". Na ta način, naj bi sebi zagotovil nezakonito premoženjsko korist od najmanj 2,57 milijona evrov, bratu Zoranu Mamiću pa 58.800 evrov, so zapisali na spletni strani tožilstva. Sumijo, da sta brata Mamić odškodovala Dinamo za najmanj 2,6 milijonov evrov, ker naj bi denar uporabila v lastne namene.

Proti Zdravku in Zoranu Mamiću ter še nekaterimi osebam sta vloženi dve obtožnici zaradi domnevnih finančnih malverzacij v Dinamu. V primeru ene obtožnice poteka tudi sojenje.

Farsa Mamić spet letel iz dvorane, Lovren spremenil zgodbo

Pred nekaj dnevi je Mamić na družbenem omrežju zaželel srečen božič svojim prijateljem, pri tem pa spregovoril o pritiskih. 

"To je bilo zame in za Dinamo težko leto. Po enajstih letih dominacije smo ostali brez naslova, toda takoj smo se pobrali in že sedaj vam lahko čestitam za nov naslov prvaka," je navijače Dinama nagovoril Mamić.

"Vidite, da name pritiskajo z vseh strani, toda to ni samo pritisk name, ampak na naš Dinamo in na našo domovino. Toda, vzdržali smo že veliko težkih trenutkov," je zaključil kontroverzni funkcionar.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.