Šport > Nogomet
729 ogledov

Mamić spet letel iz dvorane, Lovren spremenil zgodbo

zdravko mamić EPA
Zdravko Mamić je tudi med obravnavo na sojenju za finančne malverzacije in utajo davkov glasno komentiral potek postopka in ugovarjal, zato mu je sodnik Darko Krušlin prepovedal udeležbo na obravnavah do konca dokaznega postopka. Dejan Lovren je spremenil izjave.

Današnje sojenje je potekalo pod povečanimi varnostnimi ukrepi, potem ko je bil Zdravko Mamić pred kratkim ranjen v napadu v BiH. Na sodišču se je pojavil z berglami in je brez dovoljenja sodnika glasno komentiral pričevanje hrvaškega nogometnega reprezentanta in zvezdnika Liverpoola, 27-letnega Dejana Lovrena.

Zdravko Mamić Poskus atentata Šport V BiH ustrelili Zdravka Mamića

Nato je sodnik odločil, da Mamić ne sme biti več navzoč na obravnavah do konca dokaznega postopka. Mamić je tudi na prejšnjih obravnavah kršil pravila obnašanja na sodišču in ga je sodnik večkrat opozoril, da ga bo odstranil.

Zdravko Mamić Sojenje Šport Sodnik zagrozil Mamiću

Medtem je Lovren pred tožilstvom danes spremenil svoje pričevanje v primerjavi z lanskimi izjavami. Danes je večkrat povedal, da se ne spomni, kdaj je podpisoval določene pogodbe z Mamićem, ali pa je navedel drugačne datume, kot jih je sprva navedel tožilcem. Tožilstvo meni, da je sporen finančni del pogodbe pri prestopu Lovrena iz Dinama v francoski Lyon leta 2010.

Hrvaški mediji so junija poročali, da sta Mamić in Lovren prijatelja ter da sta skupaj pela narodno pesem Ne može nam nitko ništa (Nihče nam nič ne more) na zagrebški poroki še enega hrvaškega reprezentanta in igralca Reala iz Madrida, Matea Kovačića.

Osiješko tožilstvo je junija sprožilo preiskavo proti enemu najboljših hrvaških nogometašev in tudi članu Real Madrida Luki Modriću zaradi suma, da je lažno pričal na sojenju Mamiću.

luka modrić Jeza med tožilci Šport Modrić zaradi laganja v zapor?

Mamića bremenijo, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarom zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko "off-shore" podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov ter pol milijona funtov.

zdravko mamić Zgoraj brez Šport Mamić prepeval: Nihče nam nič ne more
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.