Šport > Nogomet
123 ogledov

Modrić osumljen krivega pričanja

luka modrić
Zvezdnik madridskega Reala se je zaradi suma krivega pričanja moral zglasiti na državnem pravobranilstvu republike Hrvaške.

Luka Modrić se je tri tedne po pričanju na sojenju Zdravku Mamiću v Osijeku vrnil v domovino, saj ga državne oblasti sumijo laganja pod prisego. Če bo spoznan za krivega, mu grozi od šest mesecev do pet let zapora.

"Moja vest je mirna in prepričan sem, da se bo na koncu izkazalo, da nisem storil nobenega kaznivega dejanja," je izjavil hrvaški reprezentant in zvezdnik španskega prvaka Real Madrida.

Modrić se je v Osijeku moral zglasiti v prostorih državnega pravobranilstva, kjer se je zagovarjal pred obtožbami o krivem pričanju. Po zaslišanju je dal kratko izjavo za medije.

"Prišel sem, da bi predstavil svojo obrambo in povedal resnico, tako kot vedno do zdaj," je povedal in dodal, da o postopku ne sme več govoriti. Nato je zapustil prizorišče.

Spomnimo ...

Hrvaški nogometni reprezentant je na sojenju v Osijeku povedal, da je kot 14 letnik prispel v Dinamo. Takrat je ob navzočnosti staršev poleg zasebne pogodbe z Zdravkom Mamićem, s katero so uredili Mamićevo vlaganje v nogometni razvoj Modrića, podpisal tudi aneks o razdelitvi zaslužka od morebitnega prehoda v drugi nogometni klub.

Kot je dejal, je aneks predvideval, da bo dobil polovico zneska od prodaje, polovica pa bo pripadla Dinamu. Potrdil je, da je bila vrednost njegovega odhoda v Tottenham približno 21 milijonov evrov. Na vprašanje tožilstva, kako so razdelili denar, ki ga je nakazal londonski klub, je dejal, da je polovico pustil na svojem računu, drugo polovico pa je na zahtevo Zdravka Mamića izplačal na roke Zoranu Mamiću ali sinu Zdravka Mamića.

Tožilstvo je 31-letnega Modrića opozorilo, da je med preiskavo tožilcem v Zagrebu povedal, da je bil aneks pogodbe o razdelitvi denarja narejen, ko je že igral v Londonu leta 2008, medtem ko je datum na dokumentu iz leta 2004. "Nikoli tega nisem rekel," je zatrdil Modrić. Pojasnil je, da je med preiskavo mislil na aneks iz zasebne pogodbe, ki sta ju podpisala z Mamićem, ko je postal polnoleten, in ne na pogodbo o transferju, ki jo je imel z Dinamom.

Komentarjev 1
  • Alen Jazbec 19:56 11.julij 2017.

    Še muhe so v trans padle, OMG!!!!! Who cares za te omejence!!!!