Šport > Nogomet
6153 ogledov

V BiH ustrelili Zdravka Mamića

Zdravko Mamić profimedia.si
Svetovalec zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić je bil danes ustreljen v nogo.

V Tomislavgradu na jugozahodu Bosne in Hercegovine je na Zdravka Mamića streljal zaenkrat neznani napadalec, poročajo hrvaški mediji. Zdravniki v Tomislavgradu so dejali, da Mamić ni v življenjski nevarnosti.

Mamić je bil napaden v dopoldanskih urah. Napadalec ga je zadel v spodnji del noge. Ranjenca so prepeljali v zdravstveni dom v Tomislavgradu, kjer so mu oskrbeli rano. Potrdili so tudi, da njegovo življenje ni nevarnosti, je poročal novičarski portal Index.hr.

Hrvaško uredništvo regionalne televizije N1 je poročalo, da policija iz Livna išče dve osebi, ki sta pobegnili s kraja dogodka.

Mamić naj bi bil sicer v Tomislavgradu na grobu svojega očeta, ki ima obletnico smrti.

Napad na Mamića je ostro obsodil zagrebški Dinamo. "Sramujemo se družbe, v kateri živimo," so zapisali. V klubu so prepričani, da je šlo za poskus umora. Trdijo, da je bil Mamić v napadu huje ranjen.

V sporočilu zagrebškega nogometnega kluba so še zapisali, da so Mamića prvič fizično napadli marca 2014 na splitskem nogometnem stadionu Poljud, nato pa tudi pred splitskim sodiščem, ko so nanja in njegovega odvetnika metali dimne bombe, bakle in steklenice. Izpostavljajo, da je v začetku junija "mimoidoči" v Bolu na Braču udaril Mamića v glavo, ta pa je nato padel v morje in utrpel poškodbe glave.

Pričakujejo, da bodo v novem primeru napada na Mamića pristojne inštitucije "končno" ukrepale v skladu z zakonodajo.

Na sodišču v Osijeku sicer poteka sojenje proti Mamiću zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov v Dinamu.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:43 22.avgust 2017.

    Strel v koleno ?

  • Avatar Zala
    Zala 16:26 22.avgust 2017.

    Med glagoloma streljati in ustreliti je velika razlika ... življenje ali smrt. Na nekoga so streljali, pričakujemo, da je preživel. Če so nekoga ustrelili je to zaključeno dejanje.