Šport
1204 ogledov

Kaj je pričakovala Janica? Sladoled?

janica kostelić
Navijaška skupina splitskega Hajduka je odgovorila na očitke Zdravka Mamića.

Hrvaški nogometni funckionar Zdravko Mamić je v nedavnem monologu ostro obsodil ravnanje navijaške skupine Torcida, ki je pripravila hladen sprejem hrvaški smučarski legendi Janici Kostelić, nato pa svojo pozornost preusmerila še na zvezdnika hrvaške nogometne reprezentance Luko Modrića.

Neprijetno izkušnjo v Dalmaciji je doživel tudi Mamić, ki ga je med sprehodom po promenadi v kraju Bol na Braču izza hrbta napadel neznanec in ga porinil v vodo.

"Hajduk je pravico, da postane simbol Hrvaške, Dalmacije, hrvaške diaspore, vzel v svoje roke in teroririza celo Hrvaško. 'Ti, Mamić, ko boš prišel v Split, te bomo pretepli. Janica, ne boš se sprehajala po Hrvaški, če ne boš služila interesom Našega Hajduka" je v luči incidentov svoj pogled na situacijo orisal nekdanji izvršni predsednik zagrebškega Dinama in izzval odgovor navijaške skupine.

"Celotna Dalmacija je nezadovoljna, ljudem je počil film in nihče jih ne more nadzorovati. Nekdo prepeva 'nihče nam nič ne more', nekateri pa želijo to pokazati," je odgovorila Torcida in komentirala incident s Kostelićevo, zaradi katerega so oblasti pridržale 12 ljudi, sedem jih je dobilo zaporno kazen.

"Janica je za navijače Hajduka političarka. Tako jo doživljamo. Na osrednjem Uradu za šport, ki je pod vlado. Ona je tista, ki je to funkcijo zasedala v letih, ko se Zakon o športu ni uresničeval, vendar iz njenega urada nismo zasledili nobene reakcije. Nič ni naredila, da bi kaznovali ljudi, ki so zadnji dve leti ignorirali Zakon o športu. Kaj je pričakovala od navijačev Hajduka, ko je prišla na Brač? Sladoled?" je še sporočila navijaška skupina.

Komentarjev 3
  • kapibara 08:09 29.junij 2017.

    Bodo rabili arbitražo za mejo z morem s hr :-)

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 21:45 28.junij 2017.

    Dalmacija si zasluži svojo državo, sploh ne vem kaj še čakajo... sladoled?

  • vseimam 19:51 28.junij 2017.

    Dalmatinci se sploh nimajo za Hrvate. Počakajmo še malo pa se bodo želeli osamosvojiti.