Šport > Nogomet
144 ogledov

Znorel med pričanjem Modrićeve tašče

zdravko mamić sojenje EPA Blaž Slišković
Zdravko Mamić nadaljuje z neprimernim vedenjem na sojenju v Osijeku.

Svetovalec zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić je danes zapustil obravnavo na sojenju v Osijeku, potem ko ni bil zadovoljen s tem, kako je sodnik Darko Krušlin vztrajal pri odgovorih današnje priče Vesne Juaić, ki je bila računovodja v Dinamu in je tašča hrvaškega nogometnega zvezdnika Luke Modrića.

zdravko mamić | Avtor: EPA EPA
Juaićeva je danes nekoliko spremenila svoje izjave, ki jih je povedala preiskovalnemu sodniku leta 2015. Tako kot Modrić prejšnji mesec, je tudi Juaićeva povedala drugačno zgodbo, ko gre za sporni aneks Modrićeve pogodbe o razdelitvi zaslužka z Mamićem in Dinamom od morebitnega prehoda v drugi nogometni klub.

Tudi Juaićeva z luknjami v spominu

Med preiskavo je povedala, da je bila kot računovodja seznanjena z aneksom pogodbe med julijem 2008 in julijem 2009, danes pa je vztrajala, da je sporni aneks videla že aprila 2008, ko ga je tudi vpisala v knjige. To naj bi se zgodilo preden so Modrića maja 2008 prodali v londonski klub Tottenham Hotspur za približno 21 milijonov evrov. Juaićeva je danes dejala, da se ne spomni, zakaj je drugače povedala preiskovalnem sodniku, je poročal Večernji list.

Ko je sodnik Krušlin zahteval dodatno pojasnilo od Juaćieve, je Mamić ugovarjal, češ da sodnik ne navaja izjav natančno, kot so bile povedane. Potem je dobil opomin, eksplodiral in zapustil sejno sobo. Na to je sodnik sklenil, da Mamić ne sme več spremljati današnje obravnave, navaja še zagrebški časnik.

luka modrić | Avtor: EPA EPA
Tožilstvo trdi, da je bi bil aneks pogodbe o razdelitvi denarja narejen, ko je Modrić že igral v Londonu leta 2008, medtem ko je datum na dokumentu iz leta 2004. Tudi nogometaš madridskega Reala Modrić je prejšnji mesec spremenil svoje pričevanje o spornem aneksu v primerjavi z izjavami pred preiskovalnim sodnikom. Tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Modriću zaradi domnevno lažnega pričevanja.

Našel nove odvetnike

Mamić je sredi prejšnje obravnave odpoklical svoja odvetnika, danes pa se je pojavil v spremstvu novih odvetnikov. Ni pa spremenil svojega obnašanja na sojenju, na katerem je prvoobtoženec za finančne malverzacije in utaje davkov.

Tožilstvo bremeni Mamića, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem in davkarjem Milanom Pernarjem zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov, da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov ter da je preko off-shore podjetij od leta 2004 iz Dinama povlekel več kot deset milijonov evrov in pol milijona funtov.

Komentarjev 3
  • Alen Jazbec 15:10 03.julij 2017.

    Inteligenca, da je vesolje ni videlo. jasno je vidno, da je omejen. Zapret pa naj kamne prelaga.

  • kapibara 13:38 03.julij 2017.

    Vedno se Ćefurji diĆijo, će jim uspe koga "nasamarit"Ni pa bolj besnega. od Ćefurja, ko ugotovi, da ga je natehnil drug Ćefur

  • maresem 13:33 03.julij 2017.

    Vse pozapret, sama gnila mafija.