Manchester United razbil Romo, v Španiji dve izključitvi

Foto: Epa
Foto: Epa
V Manchestru in Villarrealu sta bili odigrani prvi tekmi polfinala Lige Evropa. Skupno je padlo kar enajst zadetkov.
Oglej si celoten članek

Manchester United je na Old Traffordu visoko premagal AS Romo (6:2). "Rdeči vragi" so mrežo Rome, ki je kmalu po začetku morala menjati poškodovanega Jordana Veretouta, načeli v deveti minuti, ko je po kombinaciji Paula Pogbaja, Edinsona Cavanija in Bruna Fernandesa zadel slednji. Dinamičen začetek tekme je nato začinila najstrožja kazen za Romo v 15. minuti, Pogba je igral z roko, z bele pike pa je bil natančen Lorenzo Pellegrini.

Nova smola pa je doletela Rimljane po slabe pol ure, saj se je ob branjenju Pogbajevega strela poškodoval še vratar Pau López. A to Italijanov ni vrglo iz tira, v 34. minuti je namreč Edin Džeko iz bližine zadel za 2:1 po podaji Pellegrinija. Že v 37. minuti je moral gostujoči trener Paulo Fonseca opraviti že tretjo menjavo, saj se je poškodoval še Leonardo Spinazzola. Globoko v sodniškem dodatku je dvakrat zapovrstjo iz ugodnega položaja poskusil Cavani, a neuspešno.

Zato pa je natančno v zgornji kot za 2:2 zadel v 48. minuti po Fernandesovi podaji. Potem ko je v 53. minuti zapravil novo priložnost v 53. minuti, se je spet odkupil v 64. minuti, ko je iz bližine spravil v mrežo odbito žogo za 3:2. Za že 4:2 je v 71. minuti z bele pike zadel Fernandes, Pogba pa je v 75. minuti praktično pokopal upe Rome z golom z glavo za 5:2. V 86. minuti je dodaten žebelj v Romino krsto zabil Mason Greenwood z golom za 6:2.

La Liga Katastrofa na Camp Nouu, Barcelono potopil devetintridesetletnik!

Foto: Epa Villarreal Arsenal VAR

Villarreal je na El Madrigalu premagal Arsenal (2:1). Španci so tekmo izvrstno začeli in povedli že v peti minuti, ko je zadel Manuel Trigueros. Londončane je v še globlje težave v 29. minuti potisnil Raúl Albiol, ki je na drugi vratnici unovčil podajo iz kota.

V 57. minuti je drugi rumeni in posledično rdeči karton pri precej skromnem Arsenalu dobil Dani Ceballos, tako da so se možnosti "topničarjev" še zmanjšale.

Potem ko je Gerard Moreno v 66. minuti zapravil novo lepo priložnost za Špance, ko je izgubil dvoboj z Arsenalovim vratarjem Berndom Lenom, so v 73. minuti Londončani kljub igralcu manj le prišli do zadetka, z bele pike je bil uspešen Nicolas Pépé. Upe gostov je dodatno vzbudila izključitev Étienna Capoueja v 77. minuti, Pierre-Emerick Aubameyang pa je globoko v sodniškem dodatku zapravil zadnjo priložnost za izenačenje.

Povratni tekmi bosta prihodnji teden, finale pa 26. maja v Gdansku.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Manchester United - AS Roma 6:2 (1:2)
Fernandes 9., 70./11m, Cavani 48., 64., Pogba 75., Greenwood 86.; Pellegrini 15./11m, Džeko 34.

Villarreal - Arsenal 2:1 (2:0)
Trigueros 5., Albiol 29.; Pépé 73./11m
RK: Capoue (Villarreal) 80.; Ceballos (Arsenal) 57.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.