Mankoč pred finalom: "Imam rezervo"

Foto: Žurnal24
Drugi dan plavalnega SP v Dubaju bo s slovenskega stališča v ospredju Peter Mankoč, ki bo branil zlato medaljo na 100 delfin. Ljubljančan opozarja, da bo pot do medalje tokrat zelo težka.
Oglej si celoten članek

Finalni obračuni na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih se začnejo ob 16.00. Peter Mankoč pred finalom na 100 delfin pravi: "Imam še kar nekaj rezerve in vem, da sem lahko tudi hitrejši. Tak je tudi načrt, a vem, da je v finalu še kar nekaj plavalcev, ki prav tako lahko pokažejo več."

V finale Tjaša in Nina
Za slovenskimi plavalkami je dopoldanski del drugega dne svetovnega prvenstva v kratkih bazenih v Dubaju. V bazen so skočile štiri Slovenke, Tjaša Oder in Nina Cesar sta nastopili v disciplini 800 metrov prosto. Pred popoldanskim finalom najhitrejših osmih plavalk v tej disciplini je Cesarjeva peta, Odrova pa osma. Dvakratna mladinska evropska prvakinja Odrova iz ravenskega Fužinarja je plavala 8:29,75 in postavila osmi čas dopoldanskega dela, tako da bo najbrž prvenstvo končala na 16. mestu, medtem ko je bila Radovljičanka Cesarjeva nekoliko hitrejša. S časom 8:22,42 je dosegla peti čas, kar bo najverjetneje na koncu zadostovalo za skupno 13. mesto.

V bazen sta skočili tudi plavalki Olimpije Katja Hajdinjak in Nina Sovinek, ki se nista uvrstili v polfinale. Hajdinjakova je na 50 metrov delfin postavila 30. čas (27,12). Sovinkova je bila na 100 mešano 31. (1:02,87).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.