Šport
19 ogledov

Mankoč pred finalom: "Imam rezervo"

Žurnal24 main
Drugi dan plavalnega SP v Dubaju bo s slovenskega stališča v ospredju Peter Mankoč, ki bo branil zlato medaljo na 100 delfin. Ljubljančan opozarja, da bo pot do medalje tokrat zelo težka.

Finalni obračuni na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih se začnejo ob 16.00. Peter Mankoč pred finalom na 100 delfin pravi: "Imam še kar nekaj rezerve in vem, da sem lahko tudi hitrejši. Tak je tudi načrt, a vem, da je v finalu še kar nekaj plavalcev, ki prav tako lahko pokažejo več."

V finale Tjaša in Nina
Za slovenskimi plavalkami je dopoldanski del drugega dne svetovnega prvenstva v kratkih bazenih v Dubaju. V bazen so skočile štiri Slovenke, Tjaša Oder in Nina Cesar sta nastopili v disciplini 800 metrov prosto. Pred popoldanskim finalom najhitrejših osmih plavalk v tej disciplini je Cesarjeva peta, Odrova pa osma. Dvakratna mladinska evropska prvakinja Odrova iz ravenskega Fužinarja je plavala 8:29,75 in postavila osmi čas dopoldanskega dela, tako da bo najbrž prvenstvo končala na 16. mestu, medtem ko je bila Radovljičanka Cesarjeva nekoliko hitrejša. S časom 8:22,42 je dosegla peti čas, kar bo najverjetneje na koncu zadostovalo za skupno 13. mesto.

V bazen sta skočili tudi plavalki Olimpije Katja Hajdinjak in Nina Sovinek, ki se nista uvrstili v polfinale. Hajdinjakova je na 50 metrov delfin postavila 30. čas (27,12). Sovinkova je bila na 100 mešano 31. (1:02,87).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.