Maradona: "Bili smo dopingirani"

Foto: Žurnal24 Maradona vseskozi skrbi, da se o njem piše in govori. (Foto: Reuters)
Eden in edini Diego Armando Maradona je znova vzdignil prah. Mali Zeleni je priznal, da so bili skupaj z reprezentančnimi soigralci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1994 dopingirani.
Oglej si celoten članek

Sloviti nogometaš in nekoliko manj sloviti zdaj že nekdanji selektor argentinske izbrane vrste Diego Armando Maradona je v intervjuju na argentinski televiziji priznal, da so on in ostali argentinski nogometaši leta 1993 na odločilni kvalifikacijski tekmi proti Avstraliji igrali pod vplivom prepovedanih poživil.

"Dopinških testov na odločilni tekmi z Avstralci ni bilo, čeprav sem prej v kvalifikacijah opravil 10 doping kontrol. Ne vem, kaj natančno so nam vsuli v kavo, vendar vem, da smo po tistem tekli kot naviti," je dejal Maradona, novopečeni trener nogometne ekipe Al-Wasl iz Dubaja.

Po mnenju razvpitega Maradone so prepovedana poživila uporabili z vednostjo Julia Grondone, sedanjega predsednika Argentinske nogometne zveze ter podpredsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Prav Grondona je sicer Maradono po končanem zadnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki odpustil z mesta argentinskega selektorja.

Takratna tekma je odločala o potniku na SP v nogometu v ZDA, ki je bilo leta 1994. Argentina se je na prvenstvo uvrstila, a se ji ni uspelo prebiti v četrtfinale. S SP se je moral takrat predčasno posloviti Maradona, ker so ga organizatorji izločili zaradi uporabe prepovedanih poživil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.