Šport > Nogomet
32 ogledov

Maradona: "Bili smo dopingirani"

Maradona vseskozi skrbi, da se o njem piše in govori. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Eden in edini Diego Armando Maradona je znova vzdignil prah. Mali Zeleni je priznal, da so bili skupaj z reprezentančnimi soigralci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1994 dopingirani.

Sloviti nogometaš in nekoliko manj sloviti zdaj že nekdanji selektor argentinske izbrane vrste Diego Armando Maradona je v intervjuju na argentinski televiziji priznal, da so on in ostali argentinski nogometaši leta 1993 na odločilni kvalifikacijski tekmi proti Avstraliji igrali pod vplivom prepovedanih poživil.

"Dopinških testov na odločilni tekmi z Avstralci ni bilo, čeprav sem prej v kvalifikacijah opravil 10 doping kontrol. Ne vem, kaj natančno so nam vsuli v kavo, vendar vem, da smo po tistem tekli kot naviti," je dejal Maradona, novopečeni trener nogometne ekipe Al-Wasl iz Dubaja.

Po mnenju razvpitega Maradone so prepovedana poživila uporabili z vednostjo Julia Grondone, sedanjega predsednika Argentinske nogometne zveze ter podpredsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Prav Grondona je sicer Maradono po končanem zadnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki odpustil z mesta argentinskega selektorja.

Takratna tekma je odločala o potniku na SP v nogometu v ZDA, ki je bilo leta 1994. Argentina se je na prvenstvo uvrstila, a se ji ni uspelo prebiti v četrtfinale. S SP se je moral takrat predčasno posloviti Maradona, ker so ga organizatorji izločili zaradi uporabe prepovedanih poživil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.