Maradona ne bo več selektor Argentine

Foto: Žurnal24
Iz argentinske nogometne zveze (AFA) so pozno sinoči sporočili, da s selektorjem Diegom Maradono ne bodo podaljšali sodelovanja do konca svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji.
Oglej si celoten članek

Predstavnik zveze Cherquis Bialo je pojasnil, da ponedeljkova pogajanja niso bila uspešna, zato je sodelovanja z 49-letnim nekdanjim legendarnim napadalcem Diegom Maradono nepreklicno konec. "Zgoditi bi se morale nekatere spremembe v Diegovem strokovnem štabu, zato ni prišlo do dogovora. Nihče ni bil odpuščen, le pogodbe nismo podaljšali," je dejal predstavnik zveze Julio Grondona.

Pri nacionalni zvezi niso pristali na pogoje, ki jih je za svoje nadaljnje delovanje na selektorskem stolčku postavil Maradona, ki je šel celo tako daleč, da jih je javno obelodanil. Na selektorskem položaju, ki ga je zasedel oktobra 2008, bi ostal le, če bi vodstvo argentinske zveze potrdilo tudi njegova pomočnika Alejandra Mancusa in Hectorja Enriqueja.

Vodstvo argentinske nogometne reprezentance se je znašlo na udaru kritik po slabih nastopih Argentine na minulem mundialu, posebej po katastrofalnem porazu z 0:4 proti Nemčiji. Začasno bo selektorski položaj prevzel Sergio Batista, trener mlade argentinske izbrane vrste, ki bo nogometaše vodil naslednji mesec na prijateljski tekmi proti Irski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.