Šport > Nogomet
22 ogledov

Maradona ne bo več selektor Argentine

Žurnal24 main
Iz argentinske nogometne zveze (AFA) so pozno sinoči sporočili, da s selektorjem Diegom Maradono ne bodo podaljšali sodelovanja do konca svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji.

Predstavnik zveze Cherquis Bialo je pojasnil, da ponedeljkova pogajanja niso bila uspešna, zato je sodelovanja z 49-letnim nekdanjim legendarnim napadalcem Diegom Maradono nepreklicno konec. "Zgoditi bi se morale nekatere spremembe v Diegovem strokovnem štabu, zato ni prišlo do dogovora. Nihče ni bil odpuščen, le pogodbe nismo podaljšali," je dejal predstavnik zveze Julio Grondona.

Pri nacionalni zvezi niso pristali na pogoje, ki jih je za svoje nadaljnje delovanje na selektorskem stolčku postavil Maradona, ki je šel celo tako daleč, da jih je javno obelodanil. Na selektorskem položaju, ki ga je zasedel oktobra 2008, bi ostal le, če bi vodstvo argentinske zveze potrdilo tudi njegova pomočnika Alejandra Mancusa in Hectorja Enriqueja.

Vodstvo argentinske nogometne reprezentance se je znašlo na udaru kritik po slabih nastopih Argentine na minulem mundialu, posebej po katastrofalnem porazu z 0:4 proti Nemčiji. Začasno bo selektorski položaj prevzel Sergio Batista, trener mlade argentinske izbrane vrste, ki bo nogometaše vodil naslednji mesec na prijateljski tekmi proti Irski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.