Maradona postavlja pogoje

Foto: Žurnal24 Maradona vseskozi skrbi, da se o njem piše in govori. (Foto: Reuters)
Diego Armando Maradona bo ostal selektor argentinske reprezentance, a le v primeru, da bo vodstvo zveze potrdilo tudi njegove pomočnike.
Oglej si celoten članek

Selektor argentinske nogometne reprezentance Diego Armando Maradona je šel po tednih pregovarjanj z vodstvom argentinske zveze o novem selektorskem mandatu tako daleč, da je javno postavil pogoje za svoje delovanje v zvezi. Na selektorskem stolčku bo ostal le, če bo vodstvo potrdilo tudi njegove pomočnike.

"Če se bodo dotaknili mojih sodelavcev, potem me ne bo na tem mestu," je v intervjuju za televizijsko oddajo Show del Futbol povedal nekdanji nogometni zvezdnik. In to si je privoščil dan pred napovedanim sestankom s predsednikom argentinske zveze Juliom Grondono, ki bo odločal o vlogi Maradone v reprezentanci.

V preteklih tednih je bilo iz krogov blizu Grondone večkrat slišati, da Maradona lahko ostane na selektorskem mestu, a da se je treba z njim pomeniti o sestavi celotnega strokovnega štaba. Kot se je razvedelo v Argentini, naj bi bila vprašljiva predvsem njegova pomočnika Alejando Mancuso in Hector Enrique.

Sicer pa je Maradona že v preteklem tednu pokazal, kaj si misli o sestankih z Grondono. Selektor in predsednik zveze bi se morala o nadaljnjem sodelovanju pogovarjati že takrat, a je Maradona raje sprejel vabilo venezuelskega predsednika Huga Chaveza in odpotoval na obisk v Caracas.

Vodstvo argentinske nogometne reprezentance se je znašlo na udaru kritik po slabih nastopih na svetovnem prvenstvu, posebej po katastrofalnem porazu z 0:4 proti Nemčiji. Te tekme Maradona še vedno noče komentirati, na vprašanje, ali si je že ogledal posnetek tekme, pa je pribil: "Nisem si ga ogledal in si ga tudi ne bom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.