Šport > Nogomet
19 ogledov

Maradona postavlja pogoje

Maradona vseskozi skrbi, da se o njem piše in govori. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Diego Armando Maradona bo ostal selektor argentinske reprezentance, a le v primeru, da bo vodstvo zveze potrdilo tudi njegove pomočnike.

Selektor argentinske nogometne reprezentance Diego Armando Maradona je šel po tednih pregovarjanj z vodstvom argentinske zveze o novem selektorskem mandatu tako daleč, da je javno postavil pogoje za svoje delovanje v zvezi. Na selektorskem stolčku bo ostal le, če bo vodstvo potrdilo tudi njegove pomočnike.

"Če se bodo dotaknili mojih sodelavcev, potem me ne bo na tem mestu," je v intervjuju za televizijsko oddajo Show del Futbol povedal nekdanji nogometni zvezdnik. In to si je privoščil dan pred napovedanim sestankom s predsednikom argentinske zveze Juliom Grondono, ki bo odločal o vlogi Maradone v reprezentanci.

V preteklih tednih je bilo iz krogov blizu Grondone večkrat slišati, da Maradona lahko ostane na selektorskem mestu, a da se je treba z njim pomeniti o sestavi celotnega strokovnega štaba. Kot se je razvedelo v Argentini, naj bi bila vprašljiva predvsem njegova pomočnika Alejando Mancuso in Hector Enrique.

Sicer pa je Maradona že v preteklem tednu pokazal, kaj si misli o sestankih z Grondono. Selektor in predsednik zveze bi se morala o nadaljnjem sodelovanju pogovarjati že takrat, a je Maradona raje sprejel vabilo venezuelskega predsednika Huga Chaveza in odpotoval na obisk v Caracas.

Vodstvo argentinske nogometne reprezentance se je znašlo na udaru kritik po slabih nastopih na svetovnem prvenstvu, posebej po katastrofalnem porazu z 0:4 proti Nemčiji. Te tekme Maradona še vedno noče komentirati, na vprašanje, ali si je že ogledal posnetek tekme, pa je pribil: "Nisem si ga ogledal in si ga tudi ne bom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.