Marguč dodal piko na i

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski deskar na snegu Rok Marguč je s tretjim mestom v paralelnem slalomu za svetovni pokal v Moskvi zaokrožil uspešen dan slovenskih športnikov.
Oglej si celoten članek

Celjan Rok Marguč je v ruski prestolnici zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni, s tem pa tudi najboljša slovenska. To so bile zanj pete stopničke v karieri, tretjič je zasedel tretje mesto.

Marguč, ki je bil v Moskvi leta 2011 že drugi, se je prav v vseh dvobojih pomeril z Italijani, najprej je premagal Aarona Marcha, nato Mirka Felicettija, v polfinalu ga je zaustavil Roland Fischnaller, v malem finalu pa je bil boljši od Edwina Corattija. Tekmo je dobil Fischnaller, drugo mesto pa je zasedel Avstrijec Benjamin Karl.

Preostala slovenska predstavnika se nista uvrstila v izločilne boje. Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 28., Jureta Hafnerja pa so diskvalificirali.

Pri ženskah sta za dvojno zmago Švice poskrbeli Patrizia Kummer in Ladina Jenny, tretja je bila Čehinja Ester Ledecka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.