Šport
28 ogledov

Marguč dodal piko na i

rok marguč EPA
Slovenski deskar na snegu Rok Marguč je s tretjim mestom v paralelnem slalomu za svetovni pokal v Moskvi zaokrožil uspešen dan slovenskih športnikov.

Celjan Rok Marguč je v ruski prestolnici zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni, s tem pa tudi najboljša slovenska. To so bile zanj pete stopničke v karieri, tretjič je zasedel tretje mesto.

Marguč, ki je bil v Moskvi leta 2011 že drugi, se je prav v vseh dvobojih pomeril z Italijani, najprej je premagal Aarona Marcha, nato Mirka Felicettija, v polfinalu ga je zaustavil Roland Fischnaller, v malem finalu pa je bil boljši od Edwina Corattija. Tekmo je dobil Fischnaller, drugo mesto pa je zasedel Avstrijec Benjamin Karl.

Preostala slovenska predstavnika se nista uvrstila v izločilne boje. Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 28., Jureta Hafnerja pa so diskvalificirali.

Pri ženskah sta za dvojno zmago Švice poskrbeli Patrizia Kummer in Ladina Jenny, tretja je bila Čehinja Ester Ledecka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.