Maria boljša od Tine: obeta se hud boj

Foto: EPA Maze Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Maze Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Maze Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Maze Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Gut Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Höfl Riesch Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje Foto: EPA Höfl Riesch Lenzerheide smuk drugi trening svetovni pokal alpsko smučanje
Tina Maze je po "turističnem" prvem treningu smuka na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju na drugem treningu stopila na plin in zasedla četrto mesto. Za 0,31 sekunde je zaostala za najhitrejšo smučarko, Nemko Mario Höfl-Riesch, ki bo njena glavna tekmica za mali kristalni globus v smuku.
Oglej si celoten članek

Na zadnjem smuku sezone v Lenzerheideju mora Tina Maze osvojiti zgolj točko, da bi se izenačila s trenutno vodilno, toda poškodovano Američanko Lindsey Vonn. Črnjanka ima s 339 točkami veliko prednost pred tretjeuvrščeno v smukaški razvrstitvi Mario Höfl-Riesch (272).

Toda Nemka očitno hoče sezono končati v slogu, potem ko je letos odstopala in izgubljala stik s Črnjanko na vseh frontah. Höfl-Riescheva je z najhitrejšim časom na drugem treningu smuka napovedala hud boj za edino trofejo, ki ji je še na dosegu roke.

Höfl-Riescheva je bila v torek hitrejša od Liechtensteinke Tine Weirather (+0,18) in Avstrijke Anne Fenninger (+0,28). Mazejeva je bila po zadnjem mestu na ponedeljkovem treningu, ko je za prvouvrščeno Laro Gut zaostala za več kot dvanajst sekund, tokrat veliko boljša, četrta (+0,31).

Na današnjem smukaškem treningu, ki bo do nedelje gostil finale svetovnega pokala, je nastopila tudi Ilka Štuhec. Mariborčanka je z zaostankom 2,72 sekunde zasedla 16. mesto. Ženska smukaška tekma se bo v sredo začela ob 11.30.

Reichelt hitrejši od rojakov

Avstrijec Hannes Reichelt je bil najhitrejši na uradnem treningu moškega smuka. Reichelt je za 71 stotink prehitel rojaka Matthiasa Mayerja, tretji pa je bil še en Avstrijec, Max Franz, ki je zaostal 96 stotink sekunde. Andrej Šporn je bil 19. (+2,93), Rok Perko pa 22. (+3,40). Moški smuk na progi Silvano Beltrametti bo sicer v sredo ob 9.30.

Švicarski alpski smučar Tobias Grünenfelder se je pri 35 letih v torek sicer odločil za konec kariere. "Po 15 letih v svetovnem pokalu in 217 tekmah na najvišji ravni sem pripravljen, da poskusim še kaj drugega," je dejal Švicar, ki je v karieri enkrat zmagal v svetovnem pokalu, in sicer leta 2010 na superveleslalomu v Lake Louisu.

Grünenfelder je skupno petkrat stal na zmagovalnih stopničkah v svetovnem pokalu, ob že omenjeni zmagi je tretja mesta osvojil na superveleslalomu v Kvitfjellu 2009/10, smuku v Bormiu 2005/06 ter na superveleslalomih v Garmischu 2002/03 in 2003/04, trikrat pa je nastopil tudi na olimpijskih igrah.

Svetovni pokal, Lenzerheide, drugi trening smuka (Ž), rezultati:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.