Maribor danes začenja proti novincu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Aktualni državni prvaki iz Maribora bodo novo sezono Prve lige otvorili s tekmo proti Zavrču.
Oglej si celoten članek

Po kratkem poletnem premoru bodo slovenske nogometne zelenice znova oživele. Drevi, ob 20. uri, se bo s tekmo med državnim prvakom Mariborom in novincem v ligi Zavrčem začela 23. sezona prvoligaškega državnega prvenstva. Prav Maribor je tudi glavni favorit za nov, četrti zaporedni naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Čeprav so Mariborčani poleti ostali brez trenerja Darka Milaniča in napadalca Roberta Berića, pa bo imel novi strateg Ante Čačić znova na voljo najmočnejši kader v DP, kar se je ne nazadnje pokazalo že na nedeljski superpokalni tekmi, ki so jo vijoličasti zlahka dobili proti - tudi letos - največjemu tekmecu, ljubljanski Olimpiji.

Ob današnjem dvoboju Maribora in Zavrča bodo konec tedna še tri tekme - v soboto Luka Koper - Krka in Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje, v nedeljo pa še Triglav - Gorica. Prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo 3. avgusta v četrtem krogu, tekma pa bo v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.