Šport > Nogomet
24 ogledov

Maribor danes začenja proti novincu

čačić maribor dinamo Saša Despot
Aktualni državni prvaki iz Maribora bodo novo sezono Prve lige otvorili s tekmo proti Zavrču.

Po kratkem poletnem premoru bodo slovenske nogometne zelenice znova oživele. Drevi, ob 20. uri, se bo s tekmo med državnim prvakom Mariborom in novincem v ligi Zavrčem začela 23. sezona prvoligaškega državnega prvenstva. Prav Maribor je tudi glavni favorit za nov, četrti zaporedni naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Čeprav so Mariborčani poleti ostali brez trenerja Darka Milaniča in napadalca Roberta Berića, pa bo imel novi strateg Ante Čačić znova na voljo najmočnejši kader v DP, kar se je ne nazadnje pokazalo že na nedeljski superpokalni tekmi, ki so jo vijoličasti zlahka dobili proti - tudi letos - največjemu tekmecu, ljubljanski Olimpiji.

Ob današnjem dvoboju Maribora in Zavrča bodo konec tedna še tri tekme - v soboto Luka Koper - Krka in Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje, v nedeljo pa še Triglav - Gorica. Prvi večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo 3. avgusta v četrtem krogu, tekma pa bo v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.