Šport > Nogomet
25 ogledov

Zahovič ostaja v Mariboru!

Žurnal24 main
Zlatko Zahovič ostaja športni direktor Nogometnega kluba (NK) Maribor, je NK Maribor zapisal na Twitterju.

"Eni dobri novici običajno sledi druga. Nič drugače ni moglo biti niti v našem primeru. Prva je sinoči prišla z igrišča, druga danes iz klubskih pisarn. Postali smo zmagovalci superpokala, potrdili dominacijo, hkrati pa tudi organizacijski ustroj. Sporočamo, da nadaljujemo v isti zasedbi. Zlatko Zahovič se ne bo umaknil s položaja in ostaja športni direktor NK Maribor!" so zapisali na strani Nogometnega kluba (NK) Maribor.

Kot je v prvi izjavi ob ponujenem odstopu napovedal predsednik Drago Cotar, v klubu v nobenem trenutku niso pomislili, da zgodba ne bo dobila želenega razpleta. Prepričanje, da bomo skupaj nadaljevali zgodbo o uspehu, je bilo vodilo vseh pogovorov.

"Vse dejavnosti v prejšnjih dneh so potekale usklajeno. Ekipa je opravljala svoj program, v vodstvu kluba pa nismo sedeli križem rok. Skrbeli smo za sprotne organizacijske zadeve in si zastavili cilj, da ostanemo v isti zasedbi. Bili smo v stiku z Zlatkom, se z njim sestali in v prijetnem, daljšem pogovoru dorekli zadeve. Nepremostljivih ovir ni bilo, tako da bomo skupaj nadaljevali, kar smo začeli in vsa leta uspešno počeli. Zlatko je nazaj, čeprav za nas nikdar ni odšel. Skupaj gremo novim uspehom naproti. Čestitke ekipi in strokovnemu štabu za zmago v superpokalu, zdaj pa stopamo skupaj k naslednjim izzivom. V petek začenjamo državno prvenstvo, v torek evropske kvalifikacije. Pred nami so nove, velike obveznosti in vsi skupaj smo se že lotili dela," je pojasnil direktor Bojan Ban.

Vsi so ga pozivali, naj ostane

V slovenski nogomet je prejšnji ponedeljek kot strela z jasnega udarila novica, da je z mesta športnega direktorja NK Maribor odstopil Zlatko Zahovič. Slednji je v klub prišel leta 2007, od takrat pa je klub doživel strm vzpon, saj je med njegovim delom osvojil kar devet lovorik.

Kmalu so se v mestu zganili vsi, ki čutijo z nogometom in štajersko prestolnico. Navijači Viol so že od ponedeljka opoldne ob stadionu Zahoviča pozivali, naj ostane, pomagali so si tudi s sloganom "Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča". Od včeraj je v mestu mogoče podpisati peticijo, ki vodstvo kluba in Zahoviča poziva, naj ta ostane na svojem mestu.

Komentarjev 5
  • vico 23:21 08.julij 2013.

    sej ga ne bo...kr jokite pohorci blesavi....aja pa naivni tut.

  • depresija 14:49 08.julij 2013.

    Glumac leta!

  • Ronald Reagan 14:20 08.julij 2013.

    rogixl...brezplačno se niti cigani več ne fu...jo...vse ma svojo ceno.Bravo Zaho...