Maribor do remija v 89. minuti

Foto: Žurnal24 Tavares je leta 2008 prišel v Maribor iz Apoela in nemudoma postal eden izmed kl
Prvi polfinalni tekmi pokala Hervis nista dali odgovora o finalistih. Domžale in Interblock sta se razšla z 0:0, Koper in Maribor pa z 1:1, potem ko je Mezga izenačil v 89. minuti. Povratni tekmi bosta v torek.
Oglej si celoten članek

Pred povratno tekmo polfinala Hervis pokala Slovenije med Interblockom in Domžalami je še vse odprto. Drugouvrščeno moštvo slovenske lige je prevladovalo proti ljubljanskemu drugoligašu, toda pomembnega gola v gosteh rumenim ni uspelo zabiti. Za nameček bi varovanci nekdanjega slovenskega selektorja dr. Zdenka Verdenika v izdihljajih tekme kmalu prišli do nenadejane zmage. Zvečer je Maribor na koncu srečanja prišel do remija 1:1 v Kopru.

V Ljubljani ...
Poleten začetek ljubljanskih mladcev bi kmalu prinesel tudi zgodnje vodstvo, ko je bil Matej Podlogar v deseti minuti najhitrejši pri žogi po podaji iz avta, a je njegov strel z nekaj metrov ubranil vratar Darko Brljak. Pobudo so nato prevzeli gostje, ki pa so se razen poskusa Damirja Pekiča omejili zgolj na strele od daleč. Sebastjan Čelofiga je bil tudi v drugem polčasu bolj zaposlen od obeh vratarjev, a se rezultat ni spremenil. Lepi priložnosti za zmago sta imeli v zadnjih minutah obe ekipi – najprej je Juninho v 88. minuti za las zgrešil vrata Interblocka s prostega strela, Luka Majcen pa je po poskusu Nejca Skubica in obrambi Brljaka slabo meril iz neposredne bližine.

V Kopru ...
Tekma se je začela povsem po željah Kopra, ki je že v deseti minuti povedel. Aljaž Struna je žogo popeljal do kazenskega prostora, podal do Milana Osterca, ki je stekel med koprskimi branilci do Mateja Radana in mu žogo med nogama poslal v mrežo. Le nekaj trenutkov zatem bi lahko Maribor izenačil, ko je najprej sprožil Marcos Tavares, Ermin Hasić je žogo odbil do Etiena Velikonje, ki pa s petih metrov prav tako žogi ni našel poti mimo koprskega vratarja. V 31. minuti pa je domači novi (stari) trener Kopra Nedžad Okčić moral poseči po prvi menjavi, poškodovanega Osterca je zamenjal David Bunderla. V drugem polčasu so konkretneje začeli Mariborčani, ki so prek Mitje Vilerja s prostega strela in Rajka Repa takoj dvakrat zaposlili Hasića, ki je moral posredovati tudi po strelu Velikonje v 65. minuti. V 89. minuti pa je Miha Blažič s prekrškom nad Željkom Filipovićem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Dejan Mezga.

Hervis pokal Slovenije, polfinale (prvi tekmi):

Luka Koper : Maribor 1:1
Osterc (10); Mezga (89/11-m)

IB Interblock : Domžale 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.