Šport > Nogomet
17 ogledov

Maribor do remija v 89. minuti

Tavares je leta 2008 prišel v Maribor iz Apoela in nemudoma postal eden izmed kl Žurnal24 main
Prvi polfinalni tekmi pokala Hervis nista dali odgovora o finalistih. Domžale in Interblock sta se razšla z 0:0, Koper in Maribor pa z 1:1, potem ko je Mezga izenačil v 89. minuti. Povratni tekmi bosta v torek.

Pred povratno tekmo polfinala Hervis pokala Slovenije med Interblockom in Domžalami je še vse odprto. Drugouvrščeno moštvo slovenske lige je prevladovalo proti ljubljanskemu drugoligašu, toda pomembnega gola v gosteh rumenim ni uspelo zabiti. Za nameček bi varovanci nekdanjega slovenskega selektorja dr. Zdenka Verdenika v izdihljajih tekme kmalu prišli do nenadejane zmage. Zvečer je Maribor na koncu srečanja prišel do remija 1:1 v Kopru.

V Ljubljani ...
Poleten začetek ljubljanskih mladcev bi kmalu prinesel tudi zgodnje vodstvo, ko je bil Matej Podlogar v deseti minuti najhitrejši pri žogi po podaji iz avta, a je njegov strel z nekaj metrov ubranil vratar Darko Brljak. Pobudo so nato prevzeli gostje, ki pa so se razen poskusa Damirja Pekiča omejili zgolj na strele od daleč. Sebastjan Čelofiga je bil tudi v drugem polčasu bolj zaposlen od obeh vratarjev, a se rezultat ni spremenil. Lepi priložnosti za zmago sta imeli v zadnjih minutah obe ekipi – najprej je Juninho v 88. minuti za las zgrešil vrata Interblocka s prostega strela, Luka Majcen pa je po poskusu Nejca Skubica in obrambi Brljaka slabo meril iz neposredne bližine.

V Kopru ...
Tekma se je začela povsem po željah Kopra, ki je že v deseti minuti povedel. Aljaž Struna je žogo popeljal do kazenskega prostora, podal do Milana Osterca, ki je stekel med koprskimi branilci do Mateja Radana in mu žogo med nogama poslal v mrežo. Le nekaj trenutkov zatem bi lahko Maribor izenačil, ko je najprej sprožil Marcos Tavares, Ermin Hasić je žogo odbil do Etiena Velikonje, ki pa s petih metrov prav tako žogi ni našel poti mimo koprskega vratarja. V 31. minuti pa je domači novi (stari) trener Kopra Nedžad Okčić moral poseči po prvi menjavi, poškodovanega Osterca je zamenjal David Bunderla. V drugem polčasu so konkretneje začeli Mariborčani, ki so prek Mitje Vilerja s prostega strela in Rajka Repa takoj dvakrat zaposlili Hasića, ki je moral posredovati tudi po strelu Velikonje v 65. minuti. V 89. minuti pa je Miha Blažič s prekrškom nad Željkom Filipovićem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Dejan Mezga.

Hervis pokal Slovenije, polfinale (prvi tekmi):

Luka Koper : Maribor 1:1
Osterc (10); Mezga (89/11-m)

IB Interblock : Domžale 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.