Maribor dobil osem golov in napredoval!

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
''Maribor dobil osem golov na prvih dveh tekmah in napredoval iz skupine,'' so svoj prispevek naslovili novinarji spletnega portala 24sata.hr.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji danes pišejo o senzacionalnem uspehu Maribora, ki se je z zmago proti Wiganu prvič v zgodovini kluba uvrstil v spomladanski del Evropske lige, drugega najbolj elitnega nogometnega tekmovanja na svetu.

V zadnjem krogu so si zadnjih šest mest za nadaljevanje evropske poti priigrali Černomorec, Swansea, Maccabi, Dinamo Kijev, Liberec in Maribor.

''Najbolj zanimiva je zgodba Maribora. Izpadli so v kvalifikacijah za Ligo prvakov, Evropsko ligo pa so začeli z dvema visokima porazoma. Rubin jih je premagal 5:2, Wigan pa 3:1, nato pa so na naslednjih štirih tekmah osvojili sedem točk. Potrebovali so nekaj sreče in zmago Rubina v gosteh, ki se je že uvrstil naprej. To se je tudi zgodilo, v Ljudskem vrtu pa je bila prava drama. Wigan je povedal z enajstmetrovko, dve minuti kasneje pa je izenačil Dejan Mezga. V 59. minuti je Željko Filipović zabil zlata vreden gol. Zadnjih 15 minut sta ekipi igrali z desetimi nogometaši, a Maribor je vzdržal,'' piše hrvaški spletni portal in dodaja, da gre za prvo uvrstitev slovenskega kluba v drugi del tega evropskega tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.