Šport > Nogomet
21 ogledov

Maribor dobil osem golov in napredoval!

Maribor Wigan Evropska liga Ljudski vrt Mendy Arghus Tavares Gregor Katič
''Maribor dobil osem golov na prvih dveh tekmah in napredoval iz skupine,'' so svoj prispevek naslovili novinarji spletnega portala 24sata.hr.

Hrvaški mediji danes pišejo o senzacionalnem uspehu Maribora, ki se je z zmago proti Wiganu prvič v zgodovini kluba uvrstil v spomladanski del Evropske lige, drugega najbolj elitnega nogometnega tekmovanja na svetu.

V zadnjem krogu so si zadnjih šest mest za nadaljevanje evropske poti priigrali Černomorec, Swansea, Maccabi, Dinamo Kijev, Liberec in Maribor.

''Najbolj zanimiva je zgodba Maribora. Izpadli so v kvalifikacijah za Ligo prvakov, Evropsko ligo pa so začeli z dvema visokima porazoma. Rubin jih je premagal 5:2, Wigan pa 3:1, nato pa so na naslednjih štirih tekmah osvojili sedem točk. Potrebovali so nekaj sreče in zmago Rubina v gosteh, ki se je že uvrstil naprej. To se je tudi zgodilo, v Ljudskem vrtu pa je bila prava drama. Wigan je povedal z enajstmetrovko, dve minuti kasneje pa je izenačil Dejan Mezga. V 59. minuti je Željko Filipović zabil zlata vreden gol. Zadnjih 15 minut sta ekipi igrali z desetimi nogometaši, a Maribor je vzdržal,'' piše hrvaški spletni portal in dodaja, da gre za prvo uvrstitev slovenskega kluba v drugi del tega evropskega tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.