Maribor dopolnil polfinalno zasedbo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Maribor je na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije remiziral s Šenčurjem (1:1) in se s skupnim izidom 6:3 uvrstil v polfinale tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so se pričakovano kot zadnji uvrstili v polfinale slovenskega pokala, kjer so se pridružili Olimpiji, Rudarju in Gorici. Vijoličasti so v povratni četrtfinalni tekmi proti Šenčurju igrali neodločeno 1:1 (1:0), s tem pa uspešno opravili formalnost, saj so že prvo tekmo na Gorenjskem dobili s 5:2.

Domači trener Ante Šimundža je spet ponudil priložnost nekaterim igralcem, ki ponavadi ne igrajo veliko, med katerimi je bil tudi mladi Luka Zahovič, sin mariborskega direktorja Zlatka Zahoviča. Zaupanje trenerja je mladi napadalec izkoristil in v 34. minuti dosegel svoj prvi gol za člansko ekipo Maribora, potem ko se je po prostem strelu Gorana Cvijanoviča in slabem posredovanju gostujoče obrambe hitro odzval ter poslal žogo v mrežo. V 54. minuti je po kotu z glavo izenačil Rok Dolžan, kar je bil tudi končni izid povratne tekme v Ljudskem vrtu, Maribor pa je napredoval s skupnim izidom 6:3.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:

MARIBOR : Šenčur 1:1 (1:0) /5:2/
Zahović (34); Dolžan (54)

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:08 4. December 2013.

    katastrofa...se en kmet vec dizester

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.