Šport > Nogomet
42 ogledov

Maribor dopolnil polfinalno zasedbo

Zahovič Šimundža Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Maribor je na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije remiziral s Šenčurjem (1:1) in se s skupnim izidom 6:3 uvrstil v polfinale tekmovanja.

Nogometaši Maribora so se pričakovano kot zadnji uvrstili v polfinale slovenskega pokala, kjer so se pridružili Olimpiji, Rudarju in Gorici. Vijoličasti so v povratni četrtfinalni tekmi proti Šenčurju igrali neodločeno 1:1 (1:0), s tem pa uspešno opravili formalnost, saj so že prvo tekmo na Gorenjskem dobili s 5:2.

Domači trener Ante Šimundža je spet ponudil priložnost nekaterim igralcem, ki ponavadi ne igrajo veliko, med katerimi je bil tudi mladi Luka Zahovič, sin mariborskega direktorja Zlatka Zahoviča. Zaupanje trenerja je mladi napadalec izkoristil in v 34. minuti dosegel svoj prvi gol za člansko ekipo Maribora, potem ko se je po prostem strelu Gorana Cvijanoviča in slabem posredovanju gostujoče obrambe hitro odzval ter poslal žogo v mrežo. V 54. minuti je po kotu z glavo izenačil Rok Dolžan, kar je bil tudi končni izid povratne tekme v Ljudskem vrtu, Maribor pa je napredoval s skupnim izidom 6:3.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:

MARIBOR : Šenčur 1:1 (1:0) /5:2/
Zahović (34); Dolžan (54)

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 1
  • vico 20:08 04.december 2013.

    katastrofa...se en kmet vec dizester