Šport > Nogomet
33 ogledov

Maribor v Ljudski vrt s tremi goli naskoka

Fajić Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Gregor Katič
Nogometaši Maribora so opravili levji delež k uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije, ko so s 5:2 (2:0) v gosteh premagali Šenčur.

Nogometaši Maribora so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh premagali Šenčur s 5:2 (2:0). Povratna tekma teh ekip bo 4. decembra, v polfinalu pokalnega tekmovanja pa so že ljubljanska Olimpija, velenjski Rudar in Gorica.

Mariborčani so četrtfinalni dvoboj začeli z zamudo zaradi obveznosti v evropskih tekmovanjih, danes pa so spravili pod streho prvo polovico dvoboja z gorenjskimi drugoligaši. V Mariboru bodo državni prvaki branili tri gole naskoka, potem ko so borbeni domačini v zadnjem delu tekme znižali visok zaostanek.

Maribor je namreč vodil že s 4:0, najprej je v prvem delu dvakrat zadel Martin Milec (v 20. minuti z bele točke ter še v 29.), v nadaljevanju pa sta domačega vratarja premagala še Dejan Mezga (57.) in Petar Stojanovič (68.). Za Šenčur je nato v 70. minuti znižal Luka Pavlin, v 88. pa je zadel še Marko Nunić. že v sodnikovem dodatku je za končnih 5:2 poskrbel Nusmir Fajić.

Olimpija je v četrtfinalu izločila Domžale, Rudar je bil boljši od Celja, Gorica pa od Aluminija.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma:

Šenčur : Maribor 2:5 (0:2)
Pavlin (70), Nunić (88); Milec (20/11m, 29), Mezga (57), Stojanović (68), Fajić (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.