Šport > Nogomet
60 ogledov

Poraz Olimpije zadostoval za polfinale

Sport 23.10.2013 pokal Slovenije, cetrtfinale, 1. tekme, Olimpija - Domzale, Are Saša Despot
Po velenjskem Rudarju in Gorici so tretji polfinalisti nogometnega pokala Slovenije igralci ljubljanske Olimpije. Ti so danes na povratni tekmi četrtfinala v gosteh sicer izgubili proti Domžalam z 0:1, a prvo dobili z 2:0.

Potem ko je bila Olimpija konkretnejša v prvem polčasu, a svojih priložnosti ni unovčila, so gostitelji v 49. minuti prek Slobodana Vuka najprej zatresli prečko, minuto pozneje pa zabili edini gol na tekmi.

Po kotu Nika Omladiča je žogo odbil Uroš Korun, domači pa so stekli v protinapad. Joshua Parker je na levi strani premešal obrambo Olimpije, podal v sredino, kjer je Anže Jelar podaljšal do Zenija Husmanija. Slednji je s 16 metrov žogo poslal v spodnji desni kot vrat vratarja Elvisa Džafića. Po zadetku so Domžalčani pritiskali proti vratom Olimpije, ki pa je zdržala vse nalete in se tako prebila v polfinale.

Že prejšnji teden je Rudar v četrtfinalu izločil Celje s skupnim izidom 7:1, Gorica pa je bila boljša od Aluminija s skupnim izidom 4:1. V zadnjem četrtfinalu se bosta merila Maribor in Šenčur, prva tekma bo prihodnji teden na Gorenjskem.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:

Domžale : OLIMPIJA 1:0 (0:0) /0:2/
Husmani (51)

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.