Šport > Nogomet
21 ogledov

Djuranović s Kalcerjem nabrušen za Viole

Turk, Djuranovic Boštjan Tacol
Dan pokalnih obračunov na slovenskih zelenicah bo zaznamovalo gostovanje državnih prvakov v Domžalah, kjer jih pričakuje nabrušeni Kalcer Radomlje s starim znancem na klopi.

Obračun drugega kroga Pokala Slovenije med Kalcerjem Radomljami in Mariborom bo združil stara znanca. Nekdanja soigralca Dejan Djuranović in Ante Šimundža sicer resda vodita kluba na različnih tekmovalnih nivojih, a bo drugouvrščeno moštvo slovenske druge lige državne prvake v Domžalah pričakalo na nož.

"Pričakujem zanimivo srečanje, predvsem z našega zornega kota. V dosedanjem delu sezone smo uspešni, tekma z Mariborom pa pomeni neke vrste nagrado, saj imamo možnost, da se pomerimo z najmočnejšim moštvom v SlovenijiCelotna ekipa bo dobila pravi vpogled v naš trenutni domet, skušali pa bomo seveda iztržiti čim več. Fantje bodo končno občutili, kako je igrati pomembne tekme," je pred sredino tekmo za spletno stran Nogometne zveze Slovenije (www.nzs.si) povedal nekdanji vezist Olimpije in Maribora Djuranović.

Dodaten motiv že lokacija

"V Domžalah je dobro igrišče, štadion in tekma pod reflektorji pa nam omogočata pravo nogometno vzdušje. Že sama lokacija sama po sebi ponuja dodatni motiv. Upam, da bodo fantje uživali v tekmi, igrali odgovorno in pokazali svoj maksimum."

Djuranović in Šimundža sta se na prelomu tisočletja v štajerski prestolnici veselila zgodovinske uvrstitve v Ligo prvakov, nato pa sta njuni karieri krenili v drugačni smeri. Šimundža se je zgodaj podal v trenerske vode, medtem ko je Djuranović nekaj časa kot športni direktor Domžal skrbel za kadrovsko politiko, zdaj pa vodi bližnje Radomlje.

Maksimalna motivacija

"To je eno veliko priznanje za naš klub, saj vsi vemo, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru," je napovedal kapetan Kalcerja Janez Zavrl. "Tekmo jemljem kot veliko nagrado. Tako zame osebno, kot tudi za vse mlade fante, ki imajo odlično priložnost, da se dokažejo. Maribor je definitivno favorit. Mi smo maksimalno motivirani, skušali bomo izkoristiti njihove slabosti, če jih sploh imajo. Gre za eno tekmo, odločala bo dnevna forma. Dogajala so se že presenečenja, zakaj ne bi uspelo tudi nam. V tekmo gremo s pozitivnim razmišljanjem in videli bomo, kako se bodo stvari odvijale. Ne gleda na vse, pa se moramo zavedati, da smo še vedno drugoligaši."

Mariborčani bodo s Šimundžo iskali odgovore po nepričakovanem porazu v Celju, ki je prišel po zgodovinski evropski noči in prvi gostujoči zmagi v Evropski ligi proti Zulte-Waregemu.

Šimundža: "Motivacije nam ne manjka"

"Vsi skupaj se moramo zavedati, da je Maribor za vse tekmece na domačem prizorišču prav poseben izziv, marsikdo v dvoboju z nami tudi preseže svoje objektivne sposobnosti, temu primeren mora biti naš pristop. Ne glede na to, kar se nam je pripetilo na zadnji tekmi, pa v ekipi in klubu nasploh ne dovolimo negativizma. Dejstvo je namreč, da dobro delamo in razmišljamo samo o vsaki naslednji preizkušnji," meni nekdanji napadalec vijoličastih.

"Ni treba posebej razpredati o tem, da je pokalno tekmovanje specifično in da bo na nasprotni strani izjemno motiviran nasprotnik. Podoba Radomelj v prvenstvu je zelo obetavna, kar navsezadnje najbolj nazorno razkrivajo rezultati. V primerjavi s preteklo sezono so naredile velik korak naprej. Imajo naše maksimalno spoštovanje, a namen je jasen. Cilj Maribora je vedno zmaga, ne glede na nasprotnika. Zavedamo se vloge favorita, zanima nas le napredovanje. Motivacije nam ne manjka, saj želimo še naprej čim dlje uspešno tekmovati na vseh treh frontah."

Šimundžin Aluminij, ki ga je vodil do povratka v Maribor, je pod njegovim vodstvom visoko izgubil letošnjo tekmo drugega kola proti današnjemu nasprotniku. Radomljani so v Kidričevem slavili z visokih 3:0.

Pokal Slovenije, 2. krog:

Ob 18.00:
Kalcer Radomlje – Maribor

Četrtfinale, povratne tekme:

Celje : Rudar Velenje 1:3 (0:0) /0:4/

Ob 18.00:
Gorica – Aluminij /1:0/

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.