Maribor drugič osvojil superpokal

Foto: Anže Petkovšek superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek trajkovski arghus superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek cvijanović berić superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek potokar superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek viole superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek filipović superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek sretenović potokar superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek sretenović superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek škerjanc mejač superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek filipović jović superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek berić radujko tavares superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek berić radujko tavares superpokal olimpija maribor Foto: Anže Petkovšek ban zahovič superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek mezga superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek cvijanović mertelj superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek skomina lovrečič superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek skomina džafić superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek džafić rajčević superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek sretenović superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek mertelj superpokal maribor 2012 Foto: Anže Petkovšek ibraimi džafić superpokal maribor 2012
Nogometaši Maribora so drugič v svoji zgodovini osvojili slovenski superpokal. V Ljudskem vrtu so premagali Olimpijo z 2:1. Oba mariborska strelca sta nekdanja nogometaša Olimpije.
Oglej si celoten članek

"Zelo sem zadovoljen s še eno lovoriko, kakor tudi s tekmo samo. Sicer bi morali tekmo zaključiti že v prvem polčasu, ko nismo izkoristili nekaterih priložnosti. V drugem polčasu smo imeli slabih pet minut, kar je Olimpija izkoristila. Mislim, da smo zasluženo osvojili superpokal,“ je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič. "Smo razočarani. Maribor je drugič zadel ob naši prevladi. Glede na število tujcev sem dal priložnost Andražu Šporarju namesto Nikoli Nikeziću, na žalost se nam ni izšlo. Sedaj se je treba dobro regenerirati in se pripraviti na povratno tekmo z Jeunessem,“ pa je po tekmi povedal trener Olimpije Ermin Šiljak.

Foto: Anže Petkovšek viole superpokal maribor 2012 Filipovićev krasotec

V prvem polčasu so bili Mariborčani precej boljši in nevarnejši nasprotnik. Že v sedmi minuti so zapretili, a je Agim Ibraimi žogo poslal prek vrat. Olimpija je odgovorila v 16. minuti, ko je Jasmin Handanović zanesljivo obranil strel Andraža Šporarja. V 24. minuti je pred vrata Maribora z desne strani prišel Boban Jović, toda zgrešil vrata. Nato pa so bili na igrišču le še Mariborčani, ki so tri minute kasneje tudi povedli, ko je z odličnim strelom z razdalje okrog 35 metrov Elvisa Džafića presenetil Željko Filipović. Šest minut kasneje se je sam pred ljubljanskim vratarjem znašel Ibraimi, a je zadel le vratnico. V 37. minuti je Tavares odlično zaposlil Gorana Cvijanovića, ki pa je v dvoboju ena na ena z Džafićem streljal mimo daljše vratnice in tako se izid do konca polčasa ni več spremenil.

Še en gol nekdanjega Ljubljančana

Drugi del je bolje začela Olimpija, ki je imela žogo več v svoji posesti. Plod dobre igre je bil zadetek v 50. minuti, ko je po rahli zmedi v obrambi Maribora rutinirano zadel Đorđe Ivelja. V naslednjih minutah smo gledali enakovredno igro brez konkretnejših priložnosti. V 71. minuti je Ibraimi dobro meril z okrog 20 metrov, Džafić pa je njegov strel dobro odbil. Makedonski reprezentant pa je bil bolj natančen sedem minut kasneje, ko je iz podobnega položaja zadel za ponovno vodstvo Maribora.

V zaključku je Olimpija pritisnila in tako je Maribor imel veliko prostora za protinapade, enega takšnih ni izkoristil Ibraimi. Na drugi strani pa so Ljubljančani zapretili v 90. minuti, ko je bil Šporar pred vrati za las prekratek.

Superpokal, Ljudski vrt:

Olimpija Ljubljana : Maribor 1:2 (0:1)
Ivelja (50); Filipović (27), Ibraimi (78)
RK: Mertelj (Maribor, 89, 2R)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.