Maribor edini predstavnik bivše Jugoslavije

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski prvaki bodo v petek po 12. uri dobili nasprotnika v "play-offu" za Ligo prvakov. Maribor je edini preostali predstavnik iz držav nekdanje Jugoslavije, ki je še v igri za nastop med elito.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so si z izločitvijo telavivskega Maccabija že zagotovili evropske tekme najmanj do decembra, od uspeha v četrtem predkolu za Ligo prvakov pa je odvisno, ali bodo igrali med elito, ali četrtič zapored v Evropski ligi. Varovanci Anteja Šimundže bodo svojega nasprotnika dobili na žrebu v švicarskem Nyonu v petek ob 12. uri.

Štajercem ni veliko manjkalo do statusa nosilca, v "play-off" pa se bodo vendarle spet podali iz drugega bobna. Nosilci med prvaki (in s tem možni nasprotniki Maribora) so Salzburg s Kevinom Kamplom, ciprski APOEL, ki so ga vijoličasti izločili lani, neugodna bukareštanska Steaua, Ludogorec iz Razgrada z Romanom Bezjakom in BATE Borisov, prvak Belorusije. V drugem bobnu so poleg Maribora še varšavska Legia, Slovan iz Bratislave, švedski Malmö in danski Aalborg

Bo šlo v tretje rado?

Danci so pripravili veliko presenečenje, ko so po porazu na prvi tekmi doma (0:1) uspeli slaviti na Maksimirju (0:2) in izločiti zagrebški Dinamo. Danci so zadeli iz edinih dveh strelov, ki sta letela v okvir domačih vrat. Izgubil je tudi srbski podprvak Partizan, ki se je v kvalifikacije za Ligo prvakov uvrstil, potem ko je Uefa suspendirala Crveno zvezdo. Po remiju brez golov v Bolgariji je Ludogorec na stadionu JNA hitro prišel do dveh golov naskoka, Srbi so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti, nato pa je Branislav Trajković brez potrebe (in brez žoge) v obraz udaril Bezjaka in dobil upravičeni rdeči karton, po katerem se črno-beli niso več pobrali.

Maribor je v Ligi prvakov igral v sezoni 1999/2000. Takrat je osvojil štiri točke, za edino zmago proti kijevskem Dinamu (0:1) je gol prispeval sedanji trener Šimundža. V zadnjih dveh letih vijoličasti niso uspeli preskočiti zadnjega predkola. Predlani je bil boljši zagrebški Dinamo, lani pa češka Viktoria

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.