Šport
22 ogledov

Maribor edini predstavnik bivše Jugoslavije

Liga prvakov pokal trofeja žreb Uefa Nyon Švica EPA
Slovenski prvaki bodo v petek po 12. uri dobili nasprotnika v "play-offu" za Ligo prvakov. Maribor je edini preostali predstavnik iz držav nekdanje Jugoslavije, ki je še v igri za nastop med elito.

Nogometaši Maribora so si z izločitvijo telavivskega Maccabija že zagotovili evropske tekme najmanj do decembra, od uspeha v četrtem predkolu za Ligo prvakov pa je odvisno, ali bodo igrali med elito, ali četrtič zapored v Evropski ligi. Varovanci Anteja Šimundže bodo svojega nasprotnika dobili na žrebu v švicarskem Nyonu v petek ob 12. uri.

Štajercem ni veliko manjkalo do statusa nosilca, v "play-off" pa se bodo vendarle spet podali iz drugega bobna. Nosilci med prvaki (in s tem možni nasprotniki Maribora) so Salzburg s Kevinom Kamplom, ciprski APOEL, ki so ga vijoličasti izločili lani, neugodna bukareštanska Steaua, Ludogorec iz Razgrada z Romanom Bezjakom in BATE Borisov, prvak Belorusije. V drugem bobnu so poleg Maribora še varšavska Legia, Slovan iz Bratislave, švedski Malmö in danski Aalborg

Bo šlo v tretje rado?

Danci so pripravili veliko presenečenje, ko so po porazu na prvi tekmi doma (0:1) uspeli slaviti na Maksimirju (0:2) in izločiti zagrebški Dinamo. Danci so zadeli iz edinih dveh strelov, ki sta letela v okvir domačih vrat. Izgubil je tudi srbski podprvak Partizan, ki se je v kvalifikacije za Ligo prvakov uvrstil, potem ko je Uefa suspendirala Crveno zvezdo. Po remiju brez golov v Bolgariji je Ludogorec na stadionu JNA hitro prišel do dveh golov naskoka, Srbi so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti, nato pa je Branislav Trajković brez potrebe (in brez žoge) v obraz udaril Bezjaka in dobil upravičeni rdeči karton, po katerem se črno-beli niso več pobrali.

Maribor je v Ligi prvakov igral v sezoni 1999/2000. Takrat je osvojil štiri točke, za edino zmago proti kijevskem Dinamu (0:1) je gol prispeval sedanji trener Šimundža. V zadnjih dveh letih vijoličasti niso uspeli preskočiti zadnjega predkola. Predlani je bil boljši zagrebški Dinamo, lani pa češka Viktoria

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.