Šport
9 ogledov

Kampl in Bezjak na poti Mariborčanov

Kampl Schwegler Standard Salzburg EPA
Znani so morebitni tekmeci Maribora v zadnjem predkolu Lige prvakov. To so Red Bull Salzburg, Ludogorec, Steaua, BATE Borisov in APOEL. Žreb bo jutri.

Mariborski nogometaši se bodo v zadnjem predkolu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili z enim izmed nosilcev, njihovi morebitni tekmeci so avstrijski, bolgarski, romunski, beloruski in ciperski prvak.

Red Bull Salzburg je sicer na domači zelenici z 2:0 odpravil azerbajdžanski Karabah Agdam in tako izničil zaostanek s prve tekme (1:2). Med najboljšimi posamezniki na igrišču je bil znova tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl. Avstrijci so sicer povedli po kotu, pri drugem zadetku pa je Kampl nevarno streljal s kakšnih 12 metrov, vratar pa je žogo uspel odbiti le na nogo branilcu Martinu Hintereggerju, ki je v 34. minuti dosegel še svoj drugi gol na tekmi.  

Zadnjo prepreko vijoličastim k drugi uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov bi znal predstavljati tudi Roman Bezjak. Ta je bil podajalec pri prvem zadetku Marcelinha, Ludogorec pa je do 21. minute v gosteh že dvakrat zatresel mrežo Partizana. Črno-beli so že v 35. minuti izenačili na končnih 2:2, ko je še drugič zadel Petar Škuletić. V 41. minuti je bil pri gostiteljih izključen Branislav Trajković, ki so do konca tekme tako igrali z igralcem manj. Slovenski reprezentant Branko Ilič je za Beograjčane odigral drugi polčas, Bezjak je na zelenici prebil vseh 90 minut. Prva tekma se je končala z 0:0, zato so Bolgari napredovali zaradi doseženih golov v gosteh.

Nejca Potokarja ni bilo v postavi AEL Limassola, ki je z 0:3 klonil pri Zenitu in tako zapravil prednsot s prve tekme, ki so jo Ciperčani dobili z 1:0. Še večji spodrsljaj si je privoščil zagrebški Dinamo. Ta je dobil prvi dvoboj na Danskem proti Aalborgu z 1:0, a je nato sinoči na Maksimirju klonil z 0:2. Zagrebčani so bili večji del tekme boljši, Danci pa so iz edinih dveh poizkusov, ki sta šla na gol domačih, zabili dva gola. Obakrat je bil strelec Anders Jacobsen. Izjemno je razočaral tudi škotski velikan Celtic. Ta je že na prvi tekmi proti varšavski Legiji izgubil z 1:4, v gosteh pa so Poljaki zadeli še dvakrat in tako napredovali s skupnim izidom 6:1. 

Rezultati 3. predkola:

Maccabi Tel Aviv : MARIBOR                2:2 (1:1)   /0:1/
BATE BORISOV : Debrecen                 3:1 (1:1)   /0:1/
Panathinaikos : STANDARD LIEGE      1:2 (1:2)   /0:0/
LILLE : Grasshoppers Zürich                1:1 (1:1)   /2:0/
ZENIT : AEL Limassol 3:0 (0:0) /0:1/
APOEL NIKOZIJA : HJK Helsinki 2:0 (2:0) /2:2/
Šerif : SLOVAN BRATISLAVA 0:0 /1:2/
MALMÖ : Sparta Praga 2:0 (1:0) /2:4/
STEAUA : Aktobe 2:1 (2:0) /2:2/
BEŠIKTAŠ : Feyenoord 3:1 (1:1) /2:1/
KOEBENHAVN : Dnjepr 2:0 (1:0) /0:0/
SALZBURG : Karabah 2:0 (2:0) /1:2/
Dinamo Zagreb : AALBORG 0:2 (0:1) /1:0/
Celtic : LEGIA VARŠAVA 0:2 (0:1) /1:4/
Partizan : LUDOGOREC 2:2 (2:2) /0:0/

/.../ - izidi prvih tekem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.