Šport
15 ogledov

"Če nas bo sreča malo poljubila ..."

Maccabi - Maribor EPA
Nogometaši Maribora so si v torek zvečer po remiju na Cipru (2:2) proti Maccabiju iz Tel Aviva že zagotovili najmanj Evropsko ligo, želijo pa med elito.

V petek bo slovenski prvak Maribor dobil nasprotnika v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov in trener državnih prvakov Ante Šimundža poudarja, da si Štajerci želijo letos storiti še ta korak naprej. "Želimo si še korak naprej. Če bi se zadovoljili z Evropsko ligo, bi pokazali neambicioznost. Ne moremo biti zadovoljni. To že imamo, a želimo naprej v Ligo prvakov," je po tekmi povedal mariborski strateg, ki zdaj s soigralci, upravo in navijači nestrpno čaka na petkov ples kroglic v Nyonu.

"Če se štirikrat zapored uvrstiš v Evropsko ligo, je jasno, da si želiš več. Vsako leto je bilo v Evropi več točk, lani smo se uvrstili v drugi del. Gre za dozorevanje ekipe, ki ve, kako pristopiti k zahtevnejšim tekmah. Če nas bo sreča malo poljubila, bomo naredili vse za napredovanje," je še dejal prvi mož stroke. 

Ključen je bil drugi gol

V mariborskem taboru so bili veseli torkovega uspeha, še bolj je bil Šimundža navdušen nad ekipo, ki ima po njegovem mnenju dovolj izkušenj in znanja za preboj v evropsko elito. "Veseli me, da ekipa sledi idejam in sprejema naloge. Dokazali smo, da imamo kakovost in se lahko kosamo z izredno ekipo Maccabija. Njim želim uvrstitev v Evropsko ligo."

"Naša disciplina je bila evidentna večino tekme, a če si samo za trenutek sproščen, si hitro kaznovan. A tudi po drugem golu smo se hitro zbrali in pripeljali tekmo do konca. Ključen je bil prav drugi gol, s katerim smo Maccabiju dokazali, da, če se bo le malo odprl in sprostil v obrambi, bo hitro kaznovan," je po torkovi tekmi menil trener.

Ibraimi ostal skromen

Junak tekme je bil z dvema goloma Agim Ibraimi. "Garali smo do konca, dali svoj maksimum in zasluženo napredovali. Izraelci so imeli iniciativo, a že priložnost Tavaresa je pokazala, da smo prišli po napredovanje. Mi smo vedeli, da moramo izkoristiti protinapade in polprotinapade," je dejal Ibrami.

Slednji se je kar nekako branil naziva prvega igralca tekme. "En igralec tekmo odloči, a igra cela ekipe. Vratar je odlično branil, obramba je garala, zapirali smo prostor, da ne pridejo do priložnosti. Na koncu je bilo to dovolj za našo zmago."

Garcia: "Res ni bilo lahko"

Ambicije po evropski ligi je uspehu na Cipru potrdil tudi Marcos Tavares. "Maccabi Tel Aviv je velika ekipa in hvala Bogu gremo naprej. A ni še konec. Želimo v Ligo prvakov. Zdaj se moramo spočiti in počakati na petkov žreb. Imamo dobre možnosti za Ligo prvakov. Hvala tudi vsem navijačem, ki so prišli sem na Ciper. Četrtič smo v Evropski ligi, želimo Ligo prvakov. Imamo dobro ekipo, ne le prvih enajst igralcev, ampak tudi klop," je dejal nogometaš, ki se ob vsakem uspehu nikoli ne pozabi zahvaliti Bogu.

Trener Maccabija, Španec Óscar García, se tokrat ni obregnil ob igro Maribora. "Želeli smo v Ligo prvakov, zdaj nas čakajo kvalifikacije za Evropsko ligo. Danes so igralci dali vse od sebe, a ni bilo lahko. Zaradi razmer smo morali večkrat prekiniti treninge, povratno tekmo smo igrali na Cipru. Žal tudi nismo imeli polnega stadiona, ki bi nas podpiral in smo dvakrat igrali v gosteh. Res ni bilo lahko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.