Šport
50 ogledov

Le dva prekrška za evropsko jesen

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Nogometaši Maribora so si z zmago zagotovili evropske tekme najmanj do decembra. Od uspeha v zadnjem predkolu Lige prvakov je odvisno, ali bodo Štajerci igrali med najboljšimi 32 klubi, ali ponovno v Evropski ligi.

Slovenski prvaki so spet poskrbeli za razgibano nogometno jesen pod Kalvarijo. Izločitev telavivskega Maccabija jim je prinesla vsaj še osem evropskih tekem v letošnjem letu, saj jih tudi v primeru neuspeha v četrtem, zadnjem predkolu Lige prvakov, še četrtič zapored čaka skupinski del Evropske lige. Jesen na treh frontah (evropski, prvenstveni in pokalni) je v Ljudskem vrtu postala že skoraj rutina, tokrat je bil za uspeh na odločilni tekmi najbolj zaslužen dvakratni strelec Agim Ibraimi

"Imamo ambicioznost v napadu"

"Smo zelo dobra, atraktivna ekipa. Imamo motoriko, ki je potrebna v nogometu, sedaj dobro delamo tudi v taktičnem smislu. Sam moram kot 'polšpica' v obrambi zapirati nasprotnikove zadnje vezne igralce in tako je bilo tudi danes," je po tekmi pred kamerami TV Slovenija povedal makedonski reprezentant. Slednji se je pri prvem golu dobro znašel v kazenskem prostoru in iznajdljivo zadel, pri drugem zadetku pa je z glavo mojstrsko preusmeril žogo v daljši kot gola Izraelcev, potem ko mu je odlično podal Mitja Viler.

Trener vijoličastih Ante Šimundža po srečanju ni skrival zadovoljstva. "Kot sem vam povedal že pred tekmo: želeli smo ga zabiti in zabili smo dva. Dejstvo je, da imamo primerno taktično kulturo v fazi obrambe in imamo ambicioznost v fazi napada, kar smo danes dvakrat dokazali. Moram pa dodati, da smo igrali proti dobri ekipi, ki ima izjemno kvaliteto," je za nacionalko dejal nekdanji napadalec, ki je z Mariborom v Ligi prvakov nastopal že kot nogometaš, sedaj pa bi to lahko storil še kot trener.

Le dva prekrška Maribora!

Maccabi je poskusil s 14 streli, šest jih je šlo v okvir vrat Jasmina Handanovića. "Vijolice" so sprožile 12 strelov, od tega jih je osem letelo v okvir gola španskega vratarja Juana Pabla. Obe ekipi sta izvedli po šest kotov, edini rumeni karton na tekmi je prejel domači kapetan Sheran Yeini.

Zanimiv pa je še en podatek: švedski sodnik Martin Strömbergsson je dopuščal zelo čvrsto igro in zelo malo piskal. Tako so domači storili osem prekrškov, gostje pa le dva. Edina "grešnika" sta bila Petar Stojanović in rezervist Jean-Philippe Mendy. V prvi uri igre Mariborčani sploh niso storili prekrška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.