Šport
23 ogledov

"S tem se ne bomo zadovoljili"

Maccabi - Maribor EPA
Mariborske nogometaše v petek čaka žreb, ki jim bo namenil tekmeca v zadnjem predkolu Lige prvakov. Ob morebitnem napredovanju bi Maribor drugič zaigral med elito.

"Maccabi je odlična ekipa, toda z našo predstavo smo potrdili izredno kvaliteto. Bili smo na visoki ravni, dosledno izpolnjevali naloge, ob vseh dobrih zadevah pa je drugi gol pomenil prelomni trenutek, ko smo dokončno dokazali Maccabiju, da smo na pravi poti, kako izkoriščamo svoje priložnosti. Ta tekma je smernica za naprej, čestitke vsem, pohvala dvakratnemu strelcu Agimu Ibraimiju, ki s podporo ekipe prinaša dodano vrednost. Liga Europa je zagotovljena, zaradi naše ambicioznosti pa si seveda želimo tudi Ligo prvakov," je po uspehu na povratni tekmi proti Maccabiju dejal trener Ante Šimundža, ki je uspešno vodil svojo deseto evropsko tekmo na klopi vijoličastih.

Nekdanji napadalec je z Mariborom sicer že okusil slast igranja v Ligi prvakov, v sezoni 1999/2000 je vijoličastim prinesel tudi zmago z gostovanja pri kijevskem Dinamu (1:0). Proti Izraelcem je bil tokrat z dvema zadetkoma junak Agim Ibraimi, ki je v minuli sezoni kot posojen nogometaš zaigral v Serie A pri Cagliariju, a se je pred to vrnil k vijoličastim. 

Maccabi - Maribor | Avtor: EPA EPA
"Zaslužena zmaga, pohvale vsem. Občutki so fenomenalni, s tem pa se ne nameravamo zadovoljiti. Toda gremo tekmo po tekmo, ne bomo razmišljali predaleč vnaprej. Bilo je vroče, pogoji so bili neizprosni, a v takšnih razmerah odmisliš vse. Celotna ekipa je garala, oni so poizkusili vse, posegli po vseh načinih, da nas ustavijo, a jim ni uspelo. Škoda za dobljena zadetka, vendar smo ves čas verjeli vase. Vedeli smo, da nas čaka nova priložnost, da zatresemo mrežo. Če bi igrali v Izraelu, bi jim zabili še kakšen gol," je po dvoboju za klubsko spletno stran povedal makedonski reprezentant.

Mariborčani bodo jesen vsekakor prebili v Evropi. Z izločitvijo telavivskega Maccabija so si namreč že zagotovili vsaj nastop v skupinskem delu Evropske lige, ob morebitnem podvigu v zadnjem predkolu Lige prvakov pa bi se po 15 letih znova s tekmeci pomerili v najelitnejšem klubskem tekmovanju. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.