Šport
51 ogledov

"Treba bo razmišljati o golu"

Olimpija Maribor prašnikar Saša Despot
Ob 20. uri se bosta v Larnaki na Cipru pomerila Maccabi in Maribor. Vijoličasti so zmagali na prvi tekmi z 1:0. Kakšne so njihove možnosti?

"Maribor je zaradi zadetka v neki določeni prednosti, dodatno priložnost pa ponuja dejstvo, da ne bodo igrali v Izraelu. V prid Mariborčanom tako govorita dve reči, vijoličasti pa imajo na drugi strani tudi ekipo, ki je sposobna zadržati priigrano prednost. Menim, da ima Maribor realne možnosti za napredovanja, a vsaka tekma je poglavje zase," pred nocojšnjim dvobojem meni slovenski  trener Bojan Prašnikar, ki je štajerski klub že vodil tudi v Ligi prvakov v sezoni 1999/2000.

"Prva tekma je že marsikaj pokazala. Tudi na njej se je Maribor postavil precej defenzivno in je čakal na napake tekmeca. Glede na rezultat, ki ga drži v roki, je obrambna varianta mogoča. A vsak zadetek bo marsikaj spremenil. Treba bo razmišljati tudi o golu," je še dejal Prašnikar. V primeru, da Mariborčani zatresejo mrežo nasprotnika, bodo Izraelci za napredovanje potrebovali vsaj tri zadetke.

Z morebitnim uspehom proti Maccabiju bi se izbranci Anteja Šimundže uvrstili v zadnje predkolo Lige prvakov, zagotovili pa bi si vsaj nastop v Evropski ligi. Ob porazu bi sledili še dve kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v drugi razred evropskega klubskega tekmovanja. "Krog se vse bolj oži, v vsakem kolu so težji tekmeci. Nesmiselno je gledati na njih in razmišljati o tem, kdo bo lažje premagljiv," se z žrebom, ki bo na sporedu v petek, ne obremenjuje trikratni selektor slovenske izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.