Maribor in Celje pred novo pomembno misijo

Foto: NK Maribor/Facebook
Foto: NK Maribor/Facebook
V kvalifikacijah tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bosta danes nastopila dva slovenska kluba.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora bodo v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij konferenčne lige ob 19.30 gostovali pri luksemburškem Differdangu, Celjani pa bodo ob 20. uri gostili portugalsko Vitorio Guimaraes.

Za Celjane, v prejšnji sezoni drugo ekipo slovenskega prvenstva, je portugalski tekmec prva evropska ovira v sezoni, saj tekmovanje začenjajo na tej stopnji. Povratna tekma bo 3. avgusta na Portugalskem.

Mariborčani pa so, sicer z nekaj težavami, v uvodnem krogu preskočili malteško Birkirkaro, potem ko so doma igrali 1:1, v gosteh pa zmagali z 2:1. Zdaj jih čaka luksemburški nasprotnik, prva tekma bo na tujem, v Ljudskem vrtu bodo vijoličasti povratno igrali 3. avgusta.

"Vreme je vrhunsko, pogoji ne bodo moteči. Na Malti je bilo res vroče, ob tem se je bilo treba privaditi še na umetno travo. Razveselil je že pogled na igralno površino, ki nam je na prejšnjem evropskem gostovanju povzročala večje preglavice kot visoke temperature. Tukajšnji pogoji so neprimerno boljši za igranje in verjamem, da bo to opazno tudi med tekmo."

Ažbe Jug za Nkmaribor.si

Po žrebu ta teden so že znani tekmeci slovenskih klubov, če se bosta uvrstila v naslednji krog. Maribor se bo v primeru zmage v drugem krogu kvalifikacij pomeril z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja Fenerbahče - Zimbru, Celje pa z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan - Neman Grodno.

Prav Balzan je že v 1. krogu izločil tretjega slovenskega predstavnika v kvalifikacijah konferenčne lige, Domžale.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.