Šport > Nogomet
116 ogledov

Maribor in Celje pred novo pomembno misijo

NK Maribor/Facebook
V kvalifikacijah tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bosta danes nastopila dva slovenska kluba.

Nogometaši Maribora bodo v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij konferenčne lige ob 19.30 gostovali pri luksemburškem Differdangu, Celjani pa bodo ob 20. uri gostili portugalsko Vitorio Guimaraes.

Za Celjane, v prejšnji sezoni drugo ekipo slovenskega prvenstva, je portugalski tekmec prva evropska ovira v sezoni, saj tekmovanje začenjajo na tej stopnji. Povratna tekma bo 3. avgusta na Portugalskem.

Mariborčani pa so, sicer z nekaj težavami, v uvodnem krogu preskočili malteško Birkirkaro, potem ko so doma igrali 1:1, v gosteh pa zmagali z 2:1. Zdaj jih čaka luksemburški nasprotnik, prva tekma bo na tujem, v Ljudskem vrtu bodo vijoličasti povratno igrali 3. avgusta.

"Vreme je vrhunsko, pogoji ne bodo moteči. Na Malti je bilo res vroče, ob tem se je bilo treba privaditi še na umetno travo. Razveselil je že pogled na igralno površino, ki nam je na prejšnjem evropskem gostovanju povzročala večje preglavice kot visoke temperature. Tukajšnji pogoji so neprimerno boljši za igranje in verjamem, da bo to opazno tudi med tekmo."

Ažbe Jug za Nkmaribor.si

Po žrebu ta teden so že znani tekmeci slovenskih klubov, če se bosta uvrstila v naslednji krog. Maribor se bo v primeru zmage v drugem krogu kvalifikacij pomeril z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja Fenerbahče - Zimbru, Celje pa z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan - Neman Grodno.

Prav Balzan je že v 1. krogu izločil tretjega slovenskega predstavnika v kvalifikacijah konferenčne lige, Domžale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.