Maribor izgublja boj za naslov, klonil pri predzadnjemu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).
Oglej si celoten članek

Celjani, aktualni državni prvaki, so v boju s 15-kratnimi prvaki prišli do odmevne, predvsem pa pomembne zmage v boju za obstanek. Igralci novega stratega Agrona Šalje so do treh točk prišli v izdihljajih tekme, ko je 22-letni Ester Sokler unovčil neodločnost mariborske obrambe. Celje je vsaj začasno z 31 točkami na osmem mestu ujelo Aluminij, Maribor pa je zamudil priložnost, da se približa vodilni Olimpiji na zgolj točko. Slednjo sicer v nedeljo še čaka obračun z Aluminijem, tako da bo prednost lahko celo spet sedem točk.

Celjani so v uvodu tekme pokazali kar dinamično predstavo, prvi pa je resneje pri Mariboru zagrozil Aleks Pihler, ki je sprožil od daleč, a za približno dva metra zgrešil cilj. V 30. minuti je Aljoša Matko imel izvrstno priložnost za vodstvo Maribora, a je iz bližine z desne strani zadel le zunanji del mreže. Le nekaj trenutkov pozneje je z leve poskusil Felipe Santos, Matjaž Rozman pa je z nekaj težavami žogo ujel pred golovo črto. Novo akcijo so Mariborčani izpeljali v 32. minuti, takrat je bil malce premalo natančen Jan Repas z roba kazenskega prostora.

Pritisk vijoličastih ni obrodil sadov, zato pa so Celjani v 35. minuti povedli. Matic Vrbanec je z leve strani poslal žogo pred vrata Maribora, tam pa jo je v lastno mrežo preusmeril Ilija Martinović. Štiri minute pozneje je na drugi strani z nizkim strelom poskusil Gal Gorenak, a je bil Rozman pripravljen. Celjani so ob razredčeni obrambi gostov v 41. minuti prišli do nove lepe priložnosti, Ivan Božić je imel veliko časa za strel, a zadel Pihlerja.

V drugem polčasu so bili sprva Celjani odločnejši, v 57. minuti pa je Martinović na drugi strani zapravil prvo mariborsko priložnost v tem delu igre, ko je žogo poslal čez gol. Trener gostov Simon Rožman je v 59. minuti ekipo osvežil z Rokom Kronavetrom, Blažem Vrhovcem in Rudijem Požegom Vancašem, slednji je takoj zatem z glavo zgrešil cilj.

Mariborčani so si v teh trenutkih priigrali še nekaj obetavnih položajev, a brez pravega zaključka. V 75. minuti pa so vijolični le izenačili, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Požeg Vancaš, žoga je zadela Josipa Ćalušića, spremenila smer in presenetila Rozmana. Pritisk Maribora se je nadaljeval, v 85. minuti je Repas poskusil iz prve, a je ostalo pri 1:1.

Nato je v 89. minuti padla odločitev, Ester Sokler je zadel za celjsko zmago, potem ko je po desni v kazenski prostor prodrl Mićo Kuzmanović in podal v peterec, kjer je bil povsem sam mladi Brestaničan.

Brez zadetkov ob jubileju

Sežanci so igrali svojo stoto prvoligaško tekmo, a tega jim ni uspelo proslaviti z zmago. Ta bi bila tretja zaporedna, a strelci tokrat niso bili razpoloženi, tako kot ne pri Domžalah, ki so prekinile niz dveh zmag, so pa četrtič zapovrstjo neporaženi in trdno na četrtem mestu lestvice. Tabor je šesti.

V uvodu tekme so bili malce konkretnejši gostje, a ne Tamar Svetlin ne Arnel Jakupović nista povzročila posebej težkega dela Janu Koprvicu. Domači so pozneje prišli do kar nekaj strelov, predvsem z razdalje, vendar so bili bolj ali manj vsi precej nenatančni.

Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa, ko je v 21. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Ajdin Mulalić.

Foto: Profimedia Denis Kouao

V prvem polčasu je zadnjo vidnejšo priložnost v 38. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal precej čez gol.

V uvodu drugega polčasa, poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića je zamenjal Dragoslav Perić, je bilo nekajkrat kar nevarno na obeh straneh, med drugim je v 52. minuti Jakupović poskusil z 18 metrov, Koprivec je žogo odbil v kot, v 54. pa je na drugi strani Marko Krivičić streljal s 25 metrov, izkazal pa se je Mulalić.

Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, igra se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, šele v 89. minuti je kolikor toliko spodoben strel sprožil Benjamin Markuš, ko je poskusil z več kot 25 metrov, a Koprivec je žogo zlahka ujel.

V 90. minuti je po kotu z desne strani še Mihael Briški z glavo žogo poslal malce čez prečko, v zadnji minuti dodatka pa je pred sežanskim golom nespretno reagiral Slobodan Vuk, tako da je ostalo pri 0:0.

Mreži mirovali tudi v Kopru

Prvi polčas na Bonifiki, kjer je Koper gostil Bravo, ni ponudil posebej razburljive predstave, še najbolj nevaren strel je sprožil Mitja Križan, ko je v enajsti minuti žogo poslal malo čez prečko. V 37. minuti je Mustafi Nukiću, ki je poskusil malce z desne, veselje preprečil mladi Maj Mittendorfer, ki je v petek podpisal profesionalno pogodbo s primorskim klubom.

V drugem polčasu je spet prvi s strelom z glavo zagrozil Križan, Ivan Vargić pa je žogo ujel. V vetru in dežju so Koprčani prvič malce zagrozili v 66. minuti, ko je z glavo zgrešil cilj Marko Pejić. V 74. minuti so imeli domači znova priložnost, tudi takrat strel z glavo ni bil dovolj natančen.

Sicer pa tekma tudi v tem delu ni ponudila veliko nogometnih užitkov, tudi poskus Martina Kramariča v 80. minuti je bil preslab za spremembo izida. V 85. minuti je po kotu s strelom z glavo zgrešil še Žan Žužek, to pa je bila tudi zadnja obetavnejša akcija tekme.

Prva liga TS, 31. kolo:

Gorica : Mura  1:5 (1:2)
Begić 17.; Zirdum 23./ag., Cipot 39., Gorenc 54., Bobičanec 70., Štrakl 90.

Tabor Sežana : Domžale  0:0

Celje : Maribor  2:1 (1:0)
Martinović 35./ag, Sokler 89.; Požeg Vancaš 75.

Koper : Bravo  0:0

Nedelja:
Olimpija - Aluminij

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 30 16  9  5  42:22  57
 2. Maribor            31 14 11  6  55:37  53
 3. Mura               31 14 10  7  40:22  52
 4. Domžale            31 12 12  7  45:34  48
 5. Koper              31 11  9 11  38:43  42
 6. CB24 Tabor Sežana  31 11  7 13  36:38  40
 7. Bravo              31  8 13 10  31:33  37
 8. Celje              31  8  7 16  27:38  31
 9. Aluminij           30  7 10 13  20:38  31
10. Gorica             31  5  8 18  21:50  23

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.