Šport > Nogomet
390 ogledov

Maribor izgublja boj za naslov, klonil pri predzadnjemu

Jan Repas Profimedia
Nogometaši Celja so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (1:0).

Celjani, aktualni državni prvaki, so v boju s 15-kratnimi prvaki prišli do odmevne, predvsem pa pomembne zmage v boju za obstanek. Igralci novega stratega Agrona Šalje so do treh točk prišli v izdihljajih tekme, ko je 22-letni Ester Sokler unovčil neodločnost mariborske obrambe. Celje je vsaj začasno z 31 točkami na osmem mestu ujelo Aluminij, Maribor pa je zamudil priložnost, da se približa vodilni Olimpiji na zgolj točko. Slednjo sicer v nedeljo še čaka obračun z Aluminijem, tako da bo prednost lahko celo spet sedem točk.

Celjani so v uvodu tekme pokazali kar dinamično predstavo, prvi pa je resneje pri Mariboru zagrozil Aleks Pihler, ki je sprožil od daleč, a za približno dva metra zgrešil cilj. V 30. minuti je Aljoša Matko imel izvrstno priložnost za vodstvo Maribora, a je iz bližine z desne strani zadel le zunanji del mreže. Le nekaj trenutkov pozneje je z leve poskusil Felipe Santos, Matjaž Rozman pa je z nekaj težavami žogo ujel pred golovo črto. Novo akcijo so Mariborčani izpeljali v 32. minuti, takrat je bil malce premalo natančen Jan Repas z roba kazenskega prostora.

Pritisk vijoličastih ni obrodil sadov, zato pa so Celjani v 35. minuti povedli. Matic Vrbanec je z leve strani poslal žogo pred vrata Maribora, tam pa jo je v lastno mrežo preusmeril Ilija Martinović. Štiri minute pozneje je na drugi strani z nizkim strelom poskusil Gal Gorenak, a je bil Rozman pripravljen. Celjani so ob razredčeni obrambi gostov v 41. minuti prišli do nove lepe priložnosti, Ivan Božić je imel veliko časa za strel, a zadel Pihlerja.

V drugem polčasu so bili sprva Celjani odločnejši, v 57. minuti pa je Martinović na drugi strani zapravil prvo mariborsko priložnost v tem delu igre, ko je žogo poslal čez gol. Trener gostov Simon Rožman je v 59. minuti ekipo osvežil z Rokom Kronavetrom, Blažem Vrhovcem in Rudijem Požegom Vancašem, slednji je takoj zatem z glavo zgrešil cilj.

Mariborčani so si v teh trenutkih priigrali še nekaj obetavnih položajev, a brez pravega zaključka. V 75. minuti pa so vijolični le izenačili, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Požeg Vancaš, žoga je zadela Josipa Ćalušića, spremenila smer in presenetila Rozmana. Pritisk Maribora se je nadaljeval, v 85. minuti je Repas poskusil iz prve, a je ostalo pri 1:1.

Nato je v 89. minuti padla odločitev, Ester Sokler je zadel za celjsko zmago, potem ko je po desni v kazenski prostor prodrl Mićo Kuzmanović in podal v peterec, kjer je bil povsem sam mladi Brestaničan.

Brez zadetkov ob jubileju

Sežanci so igrali svojo stoto prvoligaško tekmo, a tega jim ni uspelo proslaviti z zmago. Ta bi bila tretja zaporedna, a strelci tokrat niso bili razpoloženi, tako kot ne pri Domžalah, ki so prekinile niz dveh zmag, so pa četrtič zapovrstjo neporaženi in trdno na četrtem mestu lestvice. Tabor je šesti.

V uvodu tekme so bili malce konkretnejši gostje, a ne Tamar Svetlin ne Arnel Jakupović nista povzročila posebej težkega dela Janu Koprvicu. Domači so pozneje prišli do kar nekaj strelov, predvsem z razdalje, vendar so bili bolj ali manj vsi precej nenatančni.

Še najbolj nevarno je bilo po strelu Denisa Kouaa, ko je v 21. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Ajdin Mulalić.

Denis Kouao | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvem polčasu je zadnjo vidnejšo priložnost v 38. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal precej čez gol.

V uvodu drugega polčasa, poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića je zamenjal Dragoslav Perić, je bilo nekajkrat kar nevarno na obeh straneh, med drugim je v 52. minuti Jakupović poskusil z 18 metrov, Koprivec je žogo odbil v kot, v 54. pa je na drugi strani Marko Krivičić streljal s 25 metrov, izkazal pa se je Mulalić.

Sledilo je zatišje, kar zadeva obetavne akcije, igra se je odvijala med obema kazenskima prostoroma, šele v 89. minuti je kolikor toliko spodoben strel sprožil Benjamin Markuš, ko je poskusil z več kot 25 metrov, a Koprivec je žogo zlahka ujel.

V 90. minuti je po kotu z desne strani še Mihael Briški z glavo žogo poslal malce čez prečko, v zadnji minuti dodatka pa je pred sežanskim golom nespretno reagiral Slobodan Vuk, tako da je ostalo pri 0:0.

Mreži mirovali tudi v Kopru

Prvi polčas na Bonifiki, kjer je Koper gostil Bravo, ni ponudil posebej razburljive predstave, še najbolj nevaren strel je sprožil Mitja Križan, ko je v enajsti minuti žogo poslal malo čez prečko. V 37. minuti je Mustafi Nukiću, ki je poskusil malce z desne, veselje preprečil mladi Maj Mittendorfer, ki je v petek podpisal profesionalno pogodbo s primorskim klubom.

V drugem polčasu je spet prvi s strelom z glavo zagrozil Križan, Ivan Vargić pa je žogo ujel. V vetru in dežju so Koprčani prvič malce zagrozili v 66. minuti, ko je z glavo zgrešil cilj Marko Pejić. V 74. minuti so imeli domači znova priložnost, tudi takrat strel z glavo ni bil dovolj natančen.

Sicer pa tekma tudi v tem delu ni ponudila veliko nogometnih užitkov, tudi poskus Martina Kramariča v 80. minuti je bil preslab za spremembo izida. V 85. minuti je po kotu s strelom z glavo zgrešil še Žan Žužek, to pa je bila tudi zadnja obetavnejša akcija tekme.

Prva liga TS, 31. kolo:

Gorica : Mura  1:5 (1:2)
Begić 17.; Zirdum 23./ag., Cipot 39., Gorenc 54., Bobičanec 70., Štrakl 90.

Tabor Sežana : Domžale  0:0

Celje : Maribor  2:1 (1:0)
Martinović 35./ag, Sokler 89.; Požeg Vancaš 75.

Koper : Bravo  0:0

Nedelja:
Olimpija - Aluminij

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 30 16  9  5  42:22  57
 2. Maribor            31 14 11  6  55:37  53
 3. Mura               31 14 10  7  40:22  52
 4. Domžale            31 12 12  7  45:34  48
 5. Koper              31 11  9 11  38:43  42
 6. CB24 Tabor Sežana  31 11  7 13  36:38  40
 7. Bravo              31  8 13 10  31:33  37
 8. Celje              31  8  7 16  27:38  31
 9. Aluminij           30  7 10 13  20:38  31
10. Gorica             31  5  8 18  21:50  23

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice