Šport > Nogomet
1450 ogledov

Je to razlog, da Zahoviću na Poljskem ne gre?

Luka Zahović Pogoń Szczecin Profimedia
Slovenski napadalec v letošnji sezoni ni najbolj učinkovit.

Luka Zahović se je iz Maribora preselil v poljski Pogoń Szczecin. Ekipi gre odlično, saj je na visokem tretjem mestu Ekstraklase, a občasni slovenski reprezentant nima sanjske sezone.

Na sedemindvajsetih ligaških tekmah je zbral dva zadetka in tri asistence, kar je gotovo manj, kot so na Poljskem pričakovali ob prestopu spretnega golgeterja. Na začetku sezone je bil redno v prvi postavi, nato je izgubil status prvokategornika.

Alexandru Crețu Arnel Jakupović NK Domžale NK Maribor Pokal Union Šport Domžale izločile Maribor, celjska šok terapija uspela

Pri časniku Przegląd Sportowy so analizirali Zahovićev učinek in prišli do preprostih zaključkov. "Če bi v vrsto postavili vse napadalce pri Pogońu, bi Zahović deloval kot njihov mlajši brat," je zapisal poljski novinar in se obregnil ob dejstvo, da ima nemški trener srbskih korenin Kosta Runjaić raje visoke napadalce.

"Povprečna višina šestih napadalcev v eri Runjaića znaša 188 centimetrov. Preferira višje napadalce. Zahović je kar 11 centimetrov pod povprečjem," je dodal Poljak in obenem priznal, da je Slovenec odlično tehnično podkovan.

Luka Zahović šteje petindvajset let, pogodbo s Pogońom pa ima sklenjeno do konca tekmovalnega obdobja 2023/24.

Komentarjev 1
  • stilist 21:06 29.april 2021.

    Prvič slišim, da je za napadalca pomembna velikost. Olajševalna okoliščina?

Sorodne novice