Šport > Nogomet
2491 ogledov

McConaughey previdno o Slovencu in kolegih

Matthew McConaughey Epa
Konec tedna bo zaživela nova sezona severnoameriške nogometne lige MLS.

V MLS bodo v prihajajoči sezoni zaigrali Aljaž Ivačič pri Portlandu, Aljaž Struna pri Montrealu, Robert Berić pri Chicagu ter Žan Kolmanič pri novincu Austinu. Slednji ima v svoji lastniški shemi znano ime, oskarjevca Matthewa McConaugheya, ki je pred sezono previdno optimističen.

Hollywoodski zvezdnik je manjšinski lastnik v klubu iz Teksasa, ki je pred kratkim iz Maribora pripeljal mladega slovenskega bočnega branilca. V klubu ne želi biti le nekakšna maskota.

"Vedno sem sanjal o tem, da bi pomagal graditi moštvo. Vedno sem študiral izjemne organizacije, ki so bile dolgo uspešne, na primer Novo Zelandijo v ragbiju ali New England Patriots v ameriškem nogometu," je 51-letnega igralca navedla francoska tiskovna agencija AFP.

Austin FC so ustanovili leta 2018, po novem bo igral na novem stadionu z 20.5000 sedišči. Franšiza iz najhitreje rastočega velikega ameriškega mesta je že prodala vseh 15.500 sezonskih vstopnic, še 15.000 pa jih je na čakalnem seznamu.

"Austin je bil nogometno mesto še pred našim klubom," je dejal McConaughey in dodal, da je Austin zelo raznoliko mesto. "Nogomet je globalna igra, v našem mestu so ljudje z vsega sveta, ampak v njem niso imeli ekipe, za katero bi navijali. Zato je bil čas zanjo," je dodal zvezdnik.

Austin bo sezono začel v noči na nedeljo z gostovanjem pri Los Angelesu FC. "Kako uspešni smo lahko v prvem letu? Bomo videli. Toda kluba nismo zgradili v enem dnevu. Ne bomo le neka modna muha," je še poudaril McConaughey.

Josip Iličić Gian Piero Gasperini Serie A Šport Iličićev trener žalil, grozijo mu sankcije

Strunov Montreal bo sezono začel v soboto s tekmo proti Torontu, Berićev Chicago bo v noči na nedeljo gostil nekdanji klub Antonia Delamee Mlinarja New England, Ivačičev Portland pa bo dan zatem gostoval v Vancouvru.

Na uradni spletni strani lige največ možnosti za naslov prvaka dajejo branilcu naslova Columbusu, sledijo pa LAFC, Portland, Philadelphia in Minnesota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice