Šport > Nogomet
928 ogledov

Iličićev trener žalil, grozijo mu sankcije

Gian Piero Gasperini Epa
Strateg Atalante se je po eni od tekem obnašal neprimerno.

Italijanska krovna protidopinška organizacija je danes določila datum zaslišanja trenerja nogometnega prvoligaša Atalante Giana Piera Gasperinija. Zaslišanje zaradi domnevnega oviranja dopinškega postopka bo trener ekipe Josipa Iličića prestal 10. maja, poročata agenciji Ansa in AFP.

cristiano ronaldo Saj ni res, pa je Šport Ronaldo zgrešil prazna vrata z dveh metrov

Kot poročajo italijanski mediji, bi lahko Gasperinija zaradi oviranja postopka, ko je februarja skušal preprečiti izvedbo nenapovedanih testiranj pri svojih nogometaših, doletela kazen 20 dni prepovedi opravljanja dela.

Po poročanju časnika Gazzetta dello Sport pa je dopinški preiskovalec Pierfilippo Laviani dejal, da je Gasperini med postopkom žalil člane osebja, ki so skušali izvesti test, ter oviral in predčasno končal postopek, ki bi sicer moral potekati po ustaljenem protokolu.

Če se bodo ugibanja o kazni izkazala za resnična, bo moral Gasperini izpustiti zadnje tri tekme v Serie A svoje Atalante, ki lovi mesta za uvrstitev v Ligo prvakov, pa tudi finale pokala z Juventusom, ki bo 19. maja. Med prepovedjo dela trener ne bi smel imeti nobenega stika z igralci.

Postopek naj bi potekal le proti trenerju, saj je, kot AFP povzema Gazzetto, neimenovani igralec po treningu le dokončal odvzem vzorca, potem ko je vlogo "mirovnika" med sprtima stranema odigral klubski zdravnik.

Samir Handanović Serie A Šport Sarma vse bližje prvemu naslovu, Jojo odločil tekmo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice