Šport > Nogomet
553 ogledov

Domžale izločile Maribor, celjska šok terapija uspela

Rudi Požeg Vancaš NK Domžale NK Maribor Reševalni pas/Twitter
S tekmama v Domžalah in Celju smo dobili prva polfinalista letošnje izvedbe slovenskega nogometnega pokala.

Domžale so na domači zelenici premagale Maribor (2:1) in se uvrstile v polfinale Pokala Pivovarne Union. Ob Kamniški Bistrici se je odvil edini povsem prvoligaški četrtfinalni obračun. Domžalčani so za zdaj pri dveh pokalnih lovorikah, v sezoni 2016/17 so jo osvojili pod taktirko Simona Rožmana, ki zdaj vodi Maribor. Ta pokala ni osvojil vse od leta 2016, skupaj pa ima devet tovrstnih naslovov.

Domžalčani so v uvodu tekme pokazali več, povedli pa so v 23. minuti, ko je pred vrati žogo po strelu Svena Šoštariča Kariča v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Gosti tudi pozneje niso pokazali veliko, v 43. minuti pa so domači podvojili prednost, ko je Arnel Jakupović zadel z desetih metrov.

Rožman je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal kar štiri nove igralce, Jana Repasa, Jana Mlakarja, Aleksa Pihlerja in Aljošo Matka, v 60. minuti pa je Maribor zmanjšal zaostanek z golom Denisa Klinarja z desne strani.

V tem delu precej odločnejši gosti so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala.

Ajax navijači Foto/Video Šport Kultni klub osupnil z dresi v čast Bobu Marleyu

Žan Zaletel NK Celje Kalcer Radomlje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Celja so na svoji Areni Z'dežele premagali Kalcer Radomlje (2:0). V mestu ob Savinji sta se v ponovitvi lanskega četrtfinala merila prvoligaš, ki je v rezultatski krizi zamenjal trenerja in na mesto Jiříja Jarošika pripeljal Agrona Šaljo, in vodilni drugoligaš, ki je bil lani na dveh tekmah uspešnejši.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec z več priložnostmi, v 26. minuti so tudi zadeli, a iz prepovedanega položaja. Radomljani so le enkrat resno zagrozili, in sicer v 31. minuti, ko je po strelu Gala Primca moral posredovati Matjaž Rozman.

V drugem polčasu je bilo razmerje na igrišču podobno, pobuda, čeravno precej jalova, je bila na strani prvoligaša, so si pa tudi gosti v 74. minuti priigrali nevarnejšo priložnost. Toda slednji so v 82. minuti ostali brez Gašperja Trdina, ki je dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Domači so v 85. minuti unovčili številčno prednost in zadeli prek Amadeja Brecla, ki je žogo malce z leve strani poslal v mrežo ob bližnji vratnici. Zmago je v drugi minuti sodniškega dodatka potrdil Luka Kerin.

Preostala četrtfinala bosta v sredo, oba bosta gostila drugoligaša. Ptujska Drava se bo merila s Koprom, lendavska Nafta pa bo pričakala ljubljansko Olimpijo.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Domžale - Maribor 2:1 (2:0)
Podlogar 23., Jakupović 43.; Klinar 60.

Celje - Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 92.
RK: Trdin (Radomlje) 82.

SREDA:
Drava Ptuj - Koper
Nafta Lendava - Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice